Salade met chili-limoen zalm

Salade met chili-limoen zalm

Fusion, de term is misschien wat in ongebruik geraakt, maar het past wel perfect bij dit originele gerechtje! Een salade met zowel Europese als Oosterse invloeden. De gebakken aardappelen en sperzieboontjes zorgen voor wat bite, de zalm in een chili-limoen dressing voor wat pit. Een overheerlijke combinatie!

Ingrediënten

Ingredientfoto
vastkokende aardappel
Ingredientfoto
sperzieboon
Ingredientfoto
rode chilipeper
Ingredientfoto
limoen
Ingredientfoto
zalmfilet
Ingredientfoto
slamix

Bereidingswijze

  • Was de aardappelen en snij ze in gelijke blokjes van 2 centimeter. Snij de uiteinden weg van de sperziebonen en halveer ze. Halveer de rode chilipeper en schraap de zaadjes eruit met een koffielepel. Snij heel fijn. Pers het sap van de limoen. Snij de zalm in blokjes van 2 centimeter.
  • Kook de aardappelen beetgaar in 15 minuten in gezouten water. Voeg na 12 minuten de sperzieboontjes toe. Giet af.
  • Doe ondertussen de extra vierge olijfolie, de fijngesneden chilipeper, het sap van de limoen en de suiker in een kommetje. Kruid met peper en zout. Meng goed door elkaar.
  • Verhit de boter in een grote antikleefpan en bak de zalmblokjes rondom gedurende 4 minuten. Kruid met peper en zout. Schep de zalmblokjes in de dressing. Voeg nu de gekookte aardappelen en sperzieboontjes toe aan de pan en roerbak gedurende 2 minuten.
  • Doe de salade, gebakken aardappelen, sperziebonen en zalm met dressing in een kom en schep voorzichtig door elkaar. Verdeel over de borden en serveer meteen.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 400 g vastkokende aardappelen
  • 150 g sperziebonen
  • ½ rode chilipeper
  • ½ limoen
  • 2 zalmfilets
  • 1 zakje slamix

Uit jouw keuken

  • 1½ el olijfolie extra vierge
  • 1 el boter
  • 1 kl suiker
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 696 kcal
  • Koolhydraten 43.94 g
  • Suikers 5.71 g
  • Vetten 41.7 g
  • Verzadigde vetten 11.11 g
  • Eiwitten 34.94 g
  • Vezels 8.51 g

Allergenen Vis. Kan sporen bevatten van andere allergenen.