Rundsburger met groentefrietjes en tartaar

Rundsburger met groentefrietjes en tartaar

Dit mooie gerecht barst van kleur en smaak, en is bovendien ook nog eens koolhydraatarm! Een lekkere sappige, zelfgemaakte, rundsburger met kleurrijke, krokante groentefrietjes en ook nog een zelfgemaakte tartaar. En dat allemaal in een half uurtje op tafel!

Ingrediënten

Ingredientfoto
wortel
Ingredientfoto
pastinaak
Ingredientfoto
courgette
Ingredientfoto
sjalot
Ingredientfoto
runds­gehakt
Ingredientfoto
augurk
Ingredientfoto
kappertjes
Ingredientfoto
blad­peterselie

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de wortelen en pastinaak en snij in balkjes. Snij de courgette in balkjes. Bedek een bakplaat met bakpapier en schik hierop de groentefrietjes. Besprenkel met de helft van de olijfolie en kruid met peper en zout. Zet 20 minuten in de voorverwarmde oven. Schep halfweg om.
  • Snij de sjalotten fijn. Meng het gehakt met de helft van de fijngesneden sjalot en de mosterd. Kruid met peper en zout. Vorm met vochtige handen per persoon een mooie hamburger van het mengsel.
  • Snij de augurken in fijne blokjes. Hak de kappertjes grof. Hak de bladpeterselie fijn. Doe de mayonaise in een kommetje, samen met de rest van de fijngesneden sjalot, augurk, kappertjes en bladpeterselie. Kruid met peper en zout en meng.
  • Verhit de rest van de olijfolie in een pan en bak de hamburgers 2-3 minuten aan elke kant. Serveer met de groentefrietjes en de tartaarsaus.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 2 wortelen
  • 1 pastinaak
  • ½ courgette
  • 2 sjalotten
  • 200 g runds­gehakt
  • 4 augurken
  • 2 el kappertjes
  • 10 g blad­peterselie

Uit jouw keuken

  • 2 el olijfolie
  • 1 kl mosterd
  • 4 el mayonaise
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 673 kcal
  • Koolhydraten 28.22 g
  • Suikers 11.28 g
  • Vetten 50.93 g
  • Verzadigde vetten 5.84 g
  • Eiwitten 23.13 g
  • Vezels 10.57 g

Allergenen Lactose, Vis, Mosterd, Gluten, Soja, Ei. Kan sporen bevatten van andere allergenen.