Runderreepjes teriyaki met zilvervliesrijst en krokante groenten

Teriyaki is een Japanse kooktechniek, waarbij in reepjes gesneden vis of vlees wordt gebakken (yaki) in een marinade van sojasaus, waardoor het een mooie glans (teri) krijgt. Het klinkt moeilijker dan het is, dat bewijst dit heerlijke roerbakgerecht met sappige runderreepjes, krokante Oosterse groenten en voedzame zilvervliesrijst. Moet je eens proberen!
Ingrediënten

zilvervliesrijst

paksoi

wortel

koriander

lente-uitje

knoflook

gember

limoen

rundersteak

sojasaus

honing

sesamzaad
Bereidingswijze
- Kook de rijst: breng per persoon 150 milliliter water aan de kook en voeg de rijst en een snufje zout toe. Zet een deksel op de pot en draai het vuur laag. Laat 20-25 minuten zachtjes koken tot alle water opgenomen is en de rijst gaar is. Roer de rijst los met een vork.
- Snij de paksoi in reepjes. Schil en snij de wortelen in fijne staafjes. Pluk de blaadjes koriander.
- Snij de lente-uitjes in ringetjes. Hou het groene en witte gedeelte gescheiden. Pers de knoflook. Schil en rasp de gember. Snij de limoen in partjes. Snij de rundersteaks in reepjes van 1/2 cm dik.
- Doe de knoflook, gember, sojasaus, honing en het witte deel van de lente-ui in een kom en meng goed. Dit is de teriyaki saus.
- Verhit de plantaardige olie in een wok (of grote pan) en roerbak de wortelstaafjes voor 4 minuten. Schep uit de wok en voeg het rundsvlees toe. Roerbak opnieuw voor 2 minuten op hoog vuur. Giet de teriyaki saus erbij en voeg de wortelen opnieuw toe, samen met de reepjes paksoi. Roerbak nog voor 2 minuten.
- Serveer de rijst met de runderreepjes en krokante groenten. Werk af met het groen van de lente-ui, korianderblaadjes, de sesamzaadjes en een limoenpartje erbij.
Ingrediënten voor 2 personen
- 150 g zilvervliesrijst
- ½ paksoi
- 2 wortelen
- 10 g koriander
- 2 lente-uitjes
- 1 teentje knoflook
- 20 g gember
- ½ limoen
- 2 rundersteaks
- 2 el sojasaus
- 1 stick honing
- 1 el sesamzaad
Uit jouw keuken
- 1 el plantaardige olie
- zout
Voedingswaarden per portie
- Calorieën 682 kcal
- Koolhydraten 73.55 g
- Suikers 15.4 g
- Vetten 19.25 g
- Verzadigde vetten 3.15 g
- Eiwitten 48.52 g
- Vezels 10.45 g
Allergenen Lactose, Vis, Gluten, Soja, Sesam. Kan sporen bevatten van andere allergenen.