Runderreepjes teriyaki met wokgroenten en rijstnoedels

Runderreepjes teriyaki met wokgroenten en rijstnoedels

Een snelle wok met véél smaak, daarvoor gaan we vandaag! Heerlijke sticky runderreepjes met wokgroenten met daarbij lekkere rijstnoedels. Simpel maar goed, meer moet dat niet zijn soms, toch?

Ingrediënten

Ingredientfoto
lente-uitje
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
gember
Ingredientfoto
rundersteak
Ingredientfoto
rijstnoedel
Ingredientfoto
sojasaus
Ingredientfoto
honing
Ingredientfoto
wokmix

Bereidingswijze

  • Snij de lente-uitjes in ringetjes. Hou het groene en witte deel gescheiden. Pers de knoflook. Schil en rasp de gember. Dep de rundersteaks droog met keukenpapier en snij ze in reepjes van 1/2 cm dik.
  • Breng een pot licht gezouten water aan de kook. Voeg de rijstnoedels toe en laat 3 minuten koken. Roer regelmatig om. Giet af, spoel met heet water en laat uitlekken.
  • Doe de knoflook, gember, sojasaus, honing en het witte deel van de lente-ui in een kom en meng goed. Dit is de teriyaki saus.
  • Verhit de helft van de arachideolie in een wok (of grote pan) en roerbak de wokmix voor 4 minuten. Schep uit de wok en voeg de rest van de olie en de runderreepjes toe. Bak 4 minuten op hoog vuur. Giet de teriyaki saus erbij en voeg de wokmix opnieuw toe. Roerbak nog voor 1 minuut. Kruid met peper.
  • Serveer de rijstnoedels met de groenten en runderreepjes. Werk af met het groen van de lente-ui.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 2 lente-uitjes
  • 1 teentje knoflook
  • 20 g gember
  • 2 rundersteaks
  • 150 g rijstnoedels
  • 2 el sojasaus
  • 1 stick honing
  • 400 g wokmix

Uit jouw keuken

  • 2 el arachide­olie
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 789 kcal
  • Koolhydraten 79.1 g
  • Suikers 7.26 g
  • Vetten 25.77 g
  • Verzadigde vetten 5.14 g
  • Eiwitten 55.62 g
  • Vezels 8.53 g

Allergenen Soja, Gluten, Selderij, Pinda. Kan sporen bevatten van andere allergenen.