Runderreepjes teriyaki met bruine rijst en krokante groenten

Runderreepjes teriyaki met bruine rijst en krokante groenten

Teriyaki is een Japanse kooktechniek, waarbij in reepjes gesneden vis of vlees wordt gebakken (yaki) in een marinade van sojasaus, waardoor het een mooie glans (teri) krijgt. Het klinkt moeilijker dan het is, dat bewijst dit heerlijke roerbakgerecht met sappige runderreepjes, krokante Oosterse groenten en voedzame bruine rijst. Moet je eens proberen!

Ingrediënten

Ingredientfoto
bruine rijst
Ingredientfoto
mini-paksoi
Ingredientfoto
wortel
Ingredientfoto
koriander
Ingredientfoto
lente-uitje
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
gember
Ingredientfoto
limoen
Ingredientfoto
rundersteak
Ingredientfoto
sojasaus
Ingredientfoto
honing
Ingredientfoto
sesamzaad

Bereidingswijze

  • Kook de rijst: breng per persoon 150 milliliter water aan de kook en voeg de rijst en een snufje zout toe. Zet een deksel op de pot en draai het vuur laag. Laat 20 minuten zachtjes koken tot alle water opgenomen is en de rijst gaar is. Roer de rijst los met een vork.
  • Snij de paksoi in reepjes. Schil en snij de wortelen in staafjes. Pluk de blaadjes koriander.
  • Snij de lente-uitjes in ringetjes. Hou het groene en witte gedeelte gescheiden. Pers de knoflook. Schil en rasp de gember. Snij de limoen in partjes. Snij de rundersteaks in reepjes van 1/2 cm dik.
  • Doe de knoflook, gember, sojasaus, honing en het witte deel van de lente-ui in een kom en meng goed. Dit is de teriyaki saus.
  • Verhit de plantaardige olie in een wok (of grote pan) en roerbak de wortelbalkjes voor 2 minuten. Schep uit de wok en voeg het rundsvlees toe. Roerbak opnieuw voor 2 minuten op hoog vuur. Giet de teriyaki saus erbij en voeg de wortelen opnieuw toe, samen met de reepjes paksoi. Roerbak nog voor 2 minuten.
  • Serveer de rijst met de runderreepjes en krokante groenten. Werk af met het groen van de lente-ui, korianderblaadjes, de sesamzaadjes en een limoenpartje erbij.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 150 g bruine rijst
  • 2 mini-paksoi
  • 2 wortelen
  • 10 g koriander
  • 3 lente-uitjes
  • 1 teentje knoflook
  • 20 g gember
  • ½ limoen
  • 2 rundersteaks
  • 2 el sojasaus
  • 1 stick honing
  • 1 el sesamzaad

Uit jouw keuken

  • 1 el plantaardige olie
  • zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 675 kcal
  • Koolhydraten 76.1 g
  • Suikers 18.98 g
  • Vetten 19.17 g
  • Verzadigde vetten 3.16 g
  • Eiwitten 45.54 g
  • Vezels 8.01 g

Allergenen Gluten, Soja, Ei, Sulfiet, Vis, Sesam. Kan sporen bevatten van andere allergenen.