Runderreepjes met Bourguignonsaus en geroosterde aardappelen

Runderreepjes met Bourguignonsaus en geroosterde aardappelen

Boeuf Bourgignon kent iedereen als dat heerlijke Franse stoofpotje met rode wijn. Echt lekker, maar het duurt natuurlijk wel heel lang om het klaar te maken. We bedachten een handige en lekkere 'hack', zodat je deze klassieker uit Frankrijk in 25 minuten op tafel kan zetten. Benieuwd? Proef het vooral zelf!

Ingrediënten

Ingredientfoto
vastkokende aardappel
Ingredientfoto
runder­bouillonblokje
Ingredientfoto
ui
Ingredientfoto
wortel
Ingredientfoto
rundersteak
Ingredientfoto
gerookte spekblokje
Ingredientfoto
tomaten­puree
Ingredientfoto
honing
Ingredientfoto
tijm
Ingredientfoto
laurierblad

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 °C. Was de aardappelen en snij ze in blokjes van 2 cm. Bedek een bakplaat met bakpapier en schik hier de aardappelen op. Besprenkel met de olijfolie, kruid met peper en zout en zet 20 minuten in de voorverwarmde oven. Schep halverwege om.
  • Breng per persoon 100 milliliter water aan de kook en los er de runderbouillon in op. Snij de ui in halve ringen. Schil de wortelen en snij ze in plakjes. Dep de rundersteak droog met keukenpapier en snij in reepjes.
  • Smelt de helft van de boter in een stoofpot. Kruid de runderreepjes met peper en zout en bak ze 2 minuten op hoog vuur. Schep uit de stoofpot en bewaar onder aluminiumfolie.
  • Verlaag het vuur en smelt de rest van de boter. Voeg de ui, wortelschijfjes en spekblokjes toe. Roerbak 3 minuten en bestrooi dan met de bloem en laat 1 minuut bakken. Voeg dan de aangegeven hoeveelheid tomatenpuree toe, roer om en voeg de rode wijn, runderbouillon, de honing, de takjes tijm en de laurier toe.
  • Breng aan de kook en laat 15 minuten zachtjes pruttelen zonder deksel. Roer de runderreepjes door de saus en laat kort doorwarmen. Breng op smaak met peper en zout. Vis de takjes tijm en laurier uit de stoofpot.
  • Serveer de runderreepjes met Bourgignonsaus met de geroosterde aardappelen.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 400 g vastkokende aardappelen
  • 1 runder­bouillonblokje
  • 1 ui
  • 3 wortelen
  • 250 g rundersteak
  • 75 g gerookte spekblokjes
  • ½ blikje tomaten­puree
  • 1 stick honing
  • 2 takjes tijm
  • 1 laurierblad

Uit jouw keuken

  • 2 el olijfolie
  • 2 el boter
  • 2 el bloem
  • 200 ml rode wijn
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 1005 kcal
  • Koolhydraten 62.23 g
  • Suikers 16.56 g
  • Vetten 48.66 g
  • Verzadigde vetten 26.4 g
  • Eiwitten 44.99 g
  • Vezels 13.11 g

Allergenen Gluten, Soja. Kan sporen bevatten van andere allergenen.