Rucolastoemp met varkenshaasje en graanmosterdsaus

Rucolastoemp met varkenshaasje en graanmosterdsaus

Varkenshaasje is het edelste stukje varkensvlees. Lekker mals en zalig zacht van smaak. Het mag dan ook gerust een beetje rosé gebakken zijn. Daarbij komt een heerlijk graanmosterdsausje en een mediterraans geïnspireerde stoemp met rucola en pijnboompitten. Genieten!

Ingrediënten

Ingredientfoto
bloemige aardappel
Ingredientfoto
rucola
Ingredientfoto
kers­tomaat
Ingredientfoto
varkens­haasje
Ingredientfoto
pijnboompit
Ingredientfoto
kippen­bouillonblokje
Ingredientfoto
lichte room
Ingredientfoto
graanmosterd

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Schil de aardappelen en snij ze in gelijke stukjes. Kook gaar in 20 minuten in gezouten water.
  • Was de rucola en laat uitlekken. Snij de kerstomaten in kwartjes. Dep het varkenshaasje droog met keukenpapier en kruid met peper en zout.
  • Verhit een pan op het vuur zonder vetstof en kleur de pijnboompitten lichtjes aan. Schep uit de pan. Smelt nu de helft van de boter in de pan en kleur het varkenshaasje rondom aan gedurende 2-3 minuten. Schep het varkenshaasje over in een ovenschaal. Zet 12 minuten in de voorverwarmde oven. Haal dan uit de oven en laat 2 minuten rusten onder aluminiumfolie.
  • Schenk het overtollige vet weg en schenk de wijn in de pan, laat bijna helemaal inkoken. Schenk er per persoon 50 milliliter heet water bij en verkruimel er de aangegeven hoeveelheid kippenbouillon bij. Roer goed los en laat tot 1/3de inkoken. Doe er de room en mosterd bij en laat de saus rustig indikken. Kruid met peper en zout.
  • Giet de aardappelen af en stamp ze fijn. Voeg de rest van de boter, de melk, peper en zout toe. Schep er de kerstomaatjes en rucola door. Meng goed.
  • Snij het vlees in plakken. Serveer de rucolastoemp met de plakjes varkenshaasje en de saus. Strooi er pijnboompitten over.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 500 g bloemige aardappelen
  • 25 g rucola
  • 125 g kers­tomaten
  • 300 g varkens­haasje
  • 20 g pijnboompitten
  • ½ kippen­bouillonblokje
  • 1 brikje lichte room
  • 1 el graanmosterd

Uit jouw keuken

  • 2 el boter
  • 3 el melk
  • 100 ml witte wijn
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 786 kcal
  • Koolhydraten 51.76 g
  • Suikers 4.54 g
  • Vetten 38.36 g
  • Verzadigde vetten 20.37 g
  • Eiwitten 45.85 g
  • Vezels 7.7 g

Allergenen Noten, Selderij, Lactose, Mosterd, Sulfiet. Kan sporen bevatten van andere allergenen.