Rucola stoemp met varkenshaasje en graanmosterdsaus

Rucola stoemp met varkenshaasje en graanmosterdsaus

Varkenshaasje is het edelste stukje varkensvlees. Lekker mals en zalig zacht van smaak. Het mag dan ook gerust een beetje rosé gebakken zijn. Daarbij komt een heerlijk graanmosterdsausje en een mediterraans geïnspireerde stoemp met rucola en pijnboompitten. Genieten!

Ingrediënten

Ingredientfoto
aardappel
Ingredientfoto
kers­tomaat
Ingredientfoto
varkens­haasje
Ingredientfoto
pijnboompit
Ingredientfoto
kippen­bouillonblokje
Ingredientfoto
lichte room
Ingredientfoto
graanmosterd
Ingredientfoto
rucola

Bereidingswijze

  • Schil de aardappelen en snij ze in gelijke stukjes. Kook gaar in 20 minuten in gezouten water.
  • Snij de kerstomaten in kwartjes. Kruid het varkenshaasje met peper en zout.
  • Verhit een pan op het vuur zonder vetstof en kleur de pijnboompitten lichtjes aan. Schep uit de pan. Smelt nu de helft van de boter in de pan en bak het varkenshaasje rondom aan gedurende 8-10 minuten. Schep het vlees uit de pan en laat het 15 minuten rusten onder aluminiumfolie.
  • Schenk het overtollige vet weg en schenk de wijn in de pan, laat bijna helemaal inkoken. Schenk er per persoon 50 milliliter heet water bij en verkruimel de kippenbouillon erbij. Roer goed los en laat tot 1/3de inkoken. Doe er de room en mosterd bij en laat de saus rustig indikken. Kruid met peper en zout.
  • Giet de aardappelen af en stamp ze fijn. Voeg de rest van de boter, de melk, peper en zout toe. Schep er de kerstomaatjes en rucola door. Meng goed.
  • Snij het vlees in dikke plakken. Serveer de rucolastoemp met de plakjes varkenshaasje en de saus. Strooi er pijnboompitten over.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 400 g aardappelen
  • 125 g kers­tomaten
  • 300 g varkens­haasje
  • 30 g pijnboompitten
  • 1 kippen­bouillonblokje
  • 100 ml lichte room
  • 1 el graanmosterd
  • 50 g rucola

Uit jouw keuken

  • 2 el boter
  • 3 el melk
  • 1 glas witte wijn
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 735 kcal
  • Koolhydraten 37.93 g
  • Suikers 4.11 g
  • Vetten 38.44 g
  • Verzadigde vetten 19.2 g
  • Eiwitten 45.46 g
  • Vezels 5.98 g

Allergenen Noten, Selderij, Mosterd, Sulfiet. Kan sporen bevatten van andere allergenen.