Rosbief met wortelgroenten uit de oven

Een verrassend gerecht met een lekker sappig stukje rosbief, wortelgroenten en krielaardappeltjes met een subtiel Oosters tintje. De rosbief wordt kort aangebakken en gaat dan de oven in samen met wortel, pastinaak, krieltjes en een sausje op basis van honing, komijn en gember. Een verrassende combinatie die je moet proeven!
Ingrediënten

gember

knoflook

tijm

komijn

honing

wortel

pastinaak

krielaardappel

rosbief
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil en rasp de gember. Pers de knoflook. Rits de blaadjes van de takjes tijm. Doe samen in een kom met de komijn, olijfolie en honing. Kruid met peper en zout en meng goed. Dit is de marinade.
- Schil en snij de wortelen en de pastinaak in gelijke stukken. Was en halveer de krieltjes. Meng de groenten door de marinade. Bedek een bakplaat met bakpapier en schik hierop de groenten. Zet 15 minuten in de voorverwarmde oven. Schep halverwege om.
- Smelt de boter in een pan en schroei de rosbief rondom aan. Laat de boter niet verbranden. Leg de aangekleurde rosbief bij de groenten in de oven. Dek de rosbief af met aluminiumfolie en zet nog 10 minuten mee in de oven.
- Snij de rosbief in plakjes en serveer er de wortelgroenten en krieltjes bij.
Ingrediënten voor 2 personen
- 20 g gember
- 1 teentje knoflook
- 2 takjes tijm
- 1 kl komijn
- 1 stick honing
- 3 wortelen
- 1 pastinaak
- 400 g krielaardappelen
- 300 g rosbief
Uit jouw keuken
- 3 el olijfolie
- 2 el boter
- peper en zout
Voedingswaarden per portie
- Calorieën 906 kcal
- Koolhydraten 63.78 g
- Suikers 12.6 g
- Vetten 47.31 g
- Verzadigde vetten 15.09 g
- Eiwitten 50.27 g
- Vezels 14.94 g
Allergenen Lactose, Vis, Gluten, Soja. Kan sporen bevatten van andere allergenen.