Rosbief met wortelcrème en pastinaakfrietjes

Rosbief met wortelcrème en pastinaakfrietjes

Dit originele gerecht ziet eruit als echt comfort food, maar is eigenlijk lekker licht en koolhydraatarm! Het beste van twee werelden! Een lekker sappig stukje rosbief met pure wortelcrème, krokante pastinaakfrietjes, een slaatje en smaakvolle graanmosterdsaus. Een mondvol lekkere dingen waar je blij van wordt!

Ingrediënten

Ingredientfoto
pastinaak
Ingredientfoto
wortel
Ingredientfoto
rosbief
Ingredientfoto
runder­bouillonblokje
Ingredientfoto
slamix

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de pastinaken en snij ze in frietjes. Bedek een bakplaat met bakpapier en schik hier de pastinaakfrietjes op. Besprenkel met de olijfolie, kruid met peper en zout. Zet 25 minuten in de voorverwarmde oven. Schep halverwege om.
  • Schil de wortelen en snij in gelijke blokjes. Smelt de helft van de boter in een diepe pan en voeg de wortelen toe. Roer om en voeg per persoon 3 eetlepels water toe. Laat op een zacht vuur pruttelen, roer af en toe om. Voeg enkele eetlepels water toe wanneer het water verdampt is.
  • Vet een kleine ovenschaal (waar de rosbief in past) in. Smelt de rest van de boter in een braadpan. Kruid de rosbief rondom met peper en zout. Schroei de rosbief rondom aan. Schep over in de ovenschaal. Dek af met aluminiumfolie en zet 15 minuten mee in de oven. Verwijder na 10 minuten de aluminiumfolie.
  • Voeg per persoon 3 eetlepels water toe aan de pan waarin je de rosbief gebakken hebt. Warm op en roer de aanbaksels los met een garde. Verkruimel er de runderbouillon bij. Roer goed om en laat indikken op een zacht vuur.
  • Controleer of de wortelen gaargekookt zijn. Haal van het vuur en mix tot een crème. Voeg indien nodig enkele eetlepels water toe. Kruid goed af met peper en zout.
  • Haal de rosbief uit de oven en laat 5 minuten rusten onder aluminiumfolie.
  • Meng de extra vierge olijfolie met de wittewijnazijn en peper en zout. Controleer of de pastinaakfrietjes gaar zijn.
  • Snij de rosbief in plakjes. Roer het vocht dat eruit komt ook nog door de saus. Kruid de saus af met peper en zout. Schep de wortelcrème op borden en leg er de pastinaakfrietjes en plakjes rosbief bij. Serveer met de graanmosterdsaus, de sla en de dressing.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 2 pastinaken
  • 3 wortelen
  • 300 g rosbief
  • ½ runder­bouillonblokje
  • 100 g slamix

Uit jouw keuken

  • 1 el olijfolie
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • 1 kl witte­wijnazijn
  • 2 el boter
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 700 kcal
  • Koolhydraten 33.85 g
  • Suikers 9.46 g
  • Vetten 39.52 g
  • Verzadigde vetten 14.01 g
  • Eiwitten 47.04 g
  • Vezels 13.42 g

Allergenen Lactose, Vis, Gluten, Soja, Sulfiet. Kan sporen bevatten van andere allergenen.