Rosbief met knolseldergratin

Rosbief met knolseldergratin

Een heerlijk gerecht uit grootmoeders keuken, dat toch koolhydraatarm is, omdat we knolselder gebruiken in plaats van aardappelen. Smaakt overheerlijk en rijk, maar hiervan kan je lekker smullen zonder schuldgevoel, hoera!

Ingrediënten

Ingredientfoto
lichte room
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
tijm
Ingredientfoto
knolselder
Ingredientfoto
rosbief
Ingredientfoto
gratinkaas

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 °C. Doe de melk en room in een kookpot. Pers er de knoflook bij. Rits de blaadjes tijm en voeg toe. Voeg een snufje nootmuskaat toe, kruid met peper en zout. Meng goed en breng aan de kook.
  • Schil de knolselder en snij in kwarten. Snij de kwarten dwars in plakjes van 2-3 millimeter dik. Doe de plakken bij het room-melk mengsel en laat 6 minuten pruttelen op een matig vuur.
  • Dep het vlees droog met keukenpapier en kruid met peper en zout. Smelt de helft van de boter in een pan en kleur de rosbief rondom aan. Schep de rosbief in een ovenschaal, dek af met aluminiumfolie en zet 15 minuten in de voorverwarmde oven. Verwijder na 10 minuten de aluminiumfolie.
  • Beboter een andere ovenschaal met de rest van de boter en giet hierin voorzichtig de plakjes knolselder met de vloeistof. Strooi er de gratinkaas over en zet 10 minuten mee in de oven.
  • Haal de rosbief uit de oven en laat 5 minuten rusten onder aluminiumfolie. Zet de gratin nog even onder de grill van de oven voor een goudbruin korstje. Snij de rosbief in plakjes. Serveer samen met de knolseldergratin.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 1 brikje lichte room
  • 1 teentje knoflook
  • 2 takjes tijm
  • ½ knolselder
  • 300 g rosbief
  • 40 g gratinkaas

Uit jouw keuken

  • 2 el boter
  • 200 ml melk
  • snufje nootmuskaat
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 700 kcal
  • Koolhydraten 20.4 g
  • Suikers 8.27 g
  • Vetten 42.93 g
  • Verzadigde vetten 24.09 g
  • Eiwitten 56.84 g
  • Vezels 0.25 g

Allergenen Lactose, Gluten, Soja, Vis. Kan sporen bevatten van andere allergenen.