Rosbief met knolseldergratin

Rosbief met knolseldergratin

Een heerlijk gerecht uit grootmoeders keuken, dat toch koolhydraatarm is, omdat we knolselder gebruiken in plaats van aardappelen. Smaakt overheerlijk en rijk, maar hiervan kan je lekker smullen zonder schuldgevoel, hoera!

Ingrediënten

Ingredientfoto
lichte room
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
tijm
Ingredientfoto
knolselder
Ingredientfoto
gratinkaas
Ingredientfoto
rosbief

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 180 °C. Doe de melk en room in een kookpot. Pers er de knoflook bij. Rits de blaadjes tijm en voeg toe. Voeg een snufje nootmuskaat toe, kruid met peper en zout. Meng goed en breng aan de kook.
  • Schil de knolselder en snij in kwarten. Snij de kwarten dwars in plakjes van 2-3 millimeter dik. Doe de plakken bij het room-melk mengsel en laat 6 minuten pruttelen op een matig vuur.
  • Beboter een ovenschaal met de helft van de boter en giet hier voorzichtig de plakjes knolselder met de vloeistof bij. Strooi er de gratinkaas over en zet 10 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Dep het vlees droog met keukenpapier en kruid met peper en zout. Smelt de rest van de boter in een pan (die ook in de oven mag) en kleur de rosbief rondom aan. Zet de pan 10 minuten mee in de oven (of schep de rosbief eerst over in een ovenschaal).
  • Haal de rosbief uit de oven en laat 3-4 minuten rusten onder aluminiumfolie. Zet de gratin nog even onder de grill van de oven voor een goudbruin korstje. Snij de rosbief in plakjes. Serveer samen met de knolseldergratin.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 1 brikje lichte room
  • 1 teentje knoflook
  • 2 takjes tijm
  • ½ knolselder
  • 40 g gratinkaas
  • 300 g rosbief

Uit jouw keuken

  • 2 el boter
  • 200 ml melk
  • snufje nootmuskaat
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 700 kcal
  • Koolhydraten 20.4 g
  • Suikers 8.27 g
  • Vetten 42.93 g
  • Verzadigde vetten 24.09 g
  • Eiwitten 56.84 g
  • Vezels 0.25 g

Allergenen Lactose. Kan sporen bevatten van andere allergenen.