Rosbief met hasselbackaardappelen en champignonroomsaus

Rosbief met hasselbackaardappelen en champignonroomsaus

Hmm, heerlijk comfort food voor op een koude dag: lekker sappige rosbief met originele Zweedse hasselback aardappeltjes, een romige champignonsaus en rucola voor een fris, peperig contrast. Genieten voor het ganse gezin!

Ingrediënten

Ingredientfoto
krielaardappel
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
champignon
Ingredientfoto
rosbief
Ingredientfoto
lichte room
Ingredientfoto
kippen­bouillonblokje
Ingredientfoto
rucola

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 °C. Was de krieltjes. Pers de knoflook. Smelt 1/3de van de boter in een steelpannetje en doe er de knoflook bij. Kruid met peper en zout. Leg een krieltje in een houten lepel. Maak inkepingen naast elkaar in elk krieltje, maar snij niet helemaal door (doordat het krieltje in de houten lepel ligt, kan je het onderaan niet helemaal doorsnijden). Je krijgt nu een mooi streepjespatroon op de krieltjes. Leg de krieltjes in een ovenschaal en giet er de knoflookboter over. Zet 25 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Snij de champignons in plakjes. Vet een kleine ovenschaal (waar de rosbief in past) in. Smelt 1/3de van de boter in een braadpan. Kruid de rosbief rondom met peper en zout. Schroei de rosbief rondom aan. Schep over in de ovenschaal. Dek af met aluminiumfolie en zet 15 minuten mee in de oven, verwijder na 10 minuten de aluminiumfolie.
  • Smelt de rest van de boter in de pan waarin je het vlees gebakken hebt. Voeg de plakjes champignon toe. Bak mooi goudbruin en kruid met peper en zout.
  • Voeg de lichte room en per persoon 50 milliliter water toe aan de champignons en verkruimel er de kippenbouillon bij. Roer goed om en laat de saus indikken. Proef en kruid bij met peper en zout.
  • Haal de rosbief uit de oven en laat 5 minuten rusten onder aluminiumfolie. Controleer of de hasselback aardappeltjes gaar zijn.
  • Snij de rosbief in plakjes. Roer het vocht dat eruit komt ook nog door de saus. Serveer de hasselback aardappeltjes met de plakjes rosbief, champignonroomsaus en rucola.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 400 g krielaardappelen
  • 1 teentje knoflook
  • 125 g champignons
  • 300 g rosbief
  • 1 brikje lichte room
  • ½ kippen­bouillonblokje
  • 50 g rucola

Uit jouw keuken

  • 3 el boter
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 767 kcal
  • Koolhydraten 40.64 g
  • Suikers 3.85 g
  • Vetten 43.65 g
  • Verzadigde vetten 24.5 g
  • Eiwitten 50.54 g
  • Vezels 7.12 g

Allergenen Lactose, Selderij. Kan sporen bevatten van andere allergenen.