Romige volkoren penne met broccoli en pangrattato
Deze supersnelle romige volkoren penne met broccoli zal je aangenaam verrassen! De voedzame pasta, het romige en kazige sausje, frisse kerstomaten, de broccoliroosjes en de krokante bite van de pangrattato, het is allemaal mooi in balans. Een veggie toppertje in 15 minuten!
Ingrediënten
broccoli
volkoren penne
knoflook
panko
kerstomaat
lichte room
parmezaan
Bereidingswijze
- Voor je begint te koken: breng water aan de kook in een waterkoker. Haal de ingrediënten uit de koelkast. Leg een snijplank, mes, kookpot, vergiet en een antikleefpan klaar.
- Snij de broccoli in kleine roosjes.
- Giet het hete water in de kookpot en breng terug aan de kook. Voeg de volkoren penne, de broccoliroosjes en een snuf zout toe. Laat 8-9 minuten koken.
- Pers de knoflook. Verhit de olijfolie in de antikleefpan en voeg de knoflook en de panko toe. Schep goed om en laat de panko kleuren. Kruid met peper en zout en schep uit de pan. Dit is de pangrattato.
- Snij de kerstomaten in kwartjes.
- Controleer de gaarheid van de broccoli en penne en giet af, maar hou een kop van het kookvocht bij. Doe de broccoli en penne terug in de kookpot en voeg de lichte room en de parmezaan toe. Roer goed om en laat kort doorwarmen op het vuur. Voeg, indien nodig, wat kookvocht van de pasta toe. Proef en kruid bij met peper en zout. Roer er vlak voor het serveren de kerstomaatjes door.
- Schep de volkoren penne in borden en werk af met de pangrattato.
Ingrediënten voor 2 personen
- 1 broccoli
- 200 g volkoren penne
- 1 teentje knoflook
- 4 el panko
- 200 g kerstomaten
- 1 brikje lichte room
- 30 g parmezaan
Uit jouw keuken
- 1½ el olijfolie
- peper en zout
Voedingswaarden per portie
- Calorieën 772 kcal
- Koolhydraten 82.86 g
- Suikers 11.14 g
- Vetten 31.54 g
- Verzadigde vetten 12.23 g
- Eiwitten 30.5 g
- Vezels 19.83 g
Allergenen Gluten, Soja, Lactose. Kan sporen bevatten van andere allergenen.