Romige tagliatelle met prei en spekjes

Romige tagliatelle met prei en spekjes

Een heerlijke en eenvoudige pasta voor op een drukke dag! Deze romige tagliatelle met prei en spekjes zet je in 15 minuten op tafel. Lekker op een koude dag!

Ingrediënten

Ingredientfoto
tagliatelle
Ingredientfoto
gerookte spekblokje
Ingredientfoto
prei
Ingredientfoto
kippen­bouillonblokje
Ingredientfoto
lichte room
Ingredientfoto
blad­peterselie

Bereidingswijze

  • Voor je begint te koken: breng water aan de kook in een waterkoker. Haal de ingrediënten uit de koelkast. Leg een snijplank, mes, kookpot, vergiet en een grote pan klaar.
  • Giet het hete water in de kookpot en breng terug aan de kook. Voeg de tagliatelle en een snuf zout toe. Kook beetgaar in 5-6 minuten. Giet de pasta af maar bewaar wat van het kookvocht.
  • Verhit de pan en voeg de gerookte spekblokjes toe, bak krokant. Was en snij ondertussen de prei in ringen en voeg de prei toe aan de pan met de spekjes. Voeg ook nog de olijfolie toe. Roerbak 5 minuten en voeg dan per persoon 5 eetlepels van het kookvocht van de pasta toe.
  • Roer goed om en verkruimel er de kippenbouillon bij. Laat 3 minuten stoven en voeg de lichte room toe. Laat nog 2 minuten doorwarmen. Snij ondertussen de peterselie fijn.
  • Proef de saus en kruid met peper en zout. Roer er de tagliatelle door. Serveer en werk af met fijngesneden peterselie.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 200 g tagliatelle
  • 150 g gerookte spekblokjes
  • 2 preien
  • ½ kippen­bouillonblokje
  • 1 brikje lichte room
  • 10 g blad­peterselie

Uit jouw keuken

  • 1 el olijfolie
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 1030 kcal
  • Koolhydraten 83.91 g
  • Suikers 16.89 g
  • Vetten 51.12 g
  • Verzadigde vetten 36.61 g
  • Eiwitten 34.59 g
  • Vezels 12.82 g

Allergenen Gluten, Ei, Selderij, Lactose. Kan sporen bevatten van andere allergenen.