Romige tagliatelle met prei en oesterzwammen
Heerlijk veggie en lekker snel, deze romige tagliatelle met prei en oesterzwammen. De oesterzwammen zorgen voor een heerlijke 'vlezige' textuur, zonder dat je een stukje vlees of vis mist! Een toppertje dat je in 15 minuten op tafel zet!
Ingrediënten
tagliatelle
oesterzwam
knoflook
prei
groentebouillonblokje
lichte room
bladpeterselie
parmezaan
Bereidingswijze
- Voor je begint te koken: breng water aan de kook in een waterkoker. Haal de ingrediënten uit de koelkast. Leg een snijplank, mes, kookpot, vergiet en een grote pan klaar.
- Giet het hete water in de kookpot en breng terug aan de kook. Voeg de tagliatelle en een snuf zout toe. Kook beetgaar in 5-6 minuten. Giet de pasta af maar bewaar wat van het kookvocht.
- Scheur de oesterzwammen in reepjes, pers de knoflook. Verhit de helft van de boter in de pan en voeg de oesterzwammen en knoflook toe. Was en snij ondertussen de prei in ringen en voeg de prei toe aan de pan met de oesterzwammen. Voeg ook de rest van de boter toe. Roerbak 5 minuten en voeg dan per persoon 5 eetlepels van het kookvocht van de pasta toe.
- Roer goed om en verkruimel er de aangegeven hoeveelheid groentebouillon bij. Laat 3 minuten stoven en voeg de lichte room toe. Laat nog 2 minuten doorwarmen. Hak ondertussen de peterselie fijn.
- Proef de saus en kruid met peper en zout. Roer er de tagliatelle door. Serveer en werk af met fijngehakte peterselie en parmezaan.
Ingrediënten voor 2 personen
- 200 g tagliatelle
- 250 g oesterzwammen
- 2 teentjes knoflook
- 2 preien
- ½ groentebouillonblokje
- 1 brikje lichte room
- 10 g bladpeterselie
- 30 g parmezaan
Uit jouw keuken
- 2 el boter
- peper en zout
Voedingswaarden per portie
- Calorieën 827 kcal
- Koolhydraten 87.22 g
- Suikers 19.21 g
- Vetten 36.02 g
- Verzadigde vetten 20.94 g
- Eiwitten 30.2 g
- Vezels 19.75 g
Allergenen Gluten, Ei, Selderij, Lactose. Kan sporen bevatten van andere allergenen.