Romige tagliatelle met prei en hamblokjes

Romige tagliatelle met prei en hamblokjes

Prei en ham zijn een heerlijke combinatie. We maken er een heel snelle pasta mee! Tagliatelle met prei en hamblokjes in een heerlijk romig sausje. Klaar in 15 minuten en genieten maar!

Ingrediënten

Ingredientfoto
tagliatelle
Ingredientfoto
prei
Ingredientfoto
tijm
Ingredientfoto
kippen­bouillonblokje
Ingredientfoto
lichte room
Ingredientfoto
hamblokje

Bereidingswijze

  • Voor je begint te koken: breng water aan de kook in een waterkoker. Haal de ingrediënten uit de koelkast. Leg een snijplank, mes, kookpot, vergiet en een grote pan klaar.
  • Giet het hete water in de kookpot en breng terug aan de kook. Voeg de tagliatelle en een snuf zout toe. Kook beetgaar in 5-6 minuten. Giet de pasta af maar bewaar wat van het kookvocht.
  • Was en snij ondertussen de prei in ringen en rits de blaadjes van de takjes tijm. Smelt de boter in de pan en voeg de prei en tijm toe. Roerbak 5 minuten en voeg dan per persoon 5 eetlepels van het kookvocht van de pasta toe.
  • Roer goed om en verkruimel er de kippenbouillon bij. Laat 3 minuten stoven en voeg de lichte room en hamblokjes toe. Laat nog 2 minuten doorwarmen.
  • Proef de saus en kruid met peper en zout. Roer er de tagliatelle door en serveer.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 200 g tagliatelle
  • 2 preien
  • 2 takjes tijm
  • ½ kippen­bouillonblokje
  • 1 brikje lichte room
  • 150 g hamblokjes

Uit jouw keuken

  • 1 el boter
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 784 kcal
  • Koolhydraten 85.56 g
  • Suikers 17.93 g
  • Vetten 31.33 g
  • Verzadigde vetten 16.17 g
  • Eiwitten 35.05 g
  • Vezels 12.35 g

Allergenen Gluten, Ei, Selderij, Lactose. Kan sporen bevatten van andere allergenen.