Romige spirelli met worst en kerstomaatjes

Romige spirelli met worst en kerstomaatjes

Oh la la, een heerlijke romige pasta waar je jong en oud mee zal blijmaken! Lekkere stukjes worst, met als verrassingsingrediënt venkelzaadjes, een romige tomatensaus, opgeleukt met frisse kerstomaatjes en spirellipasta. Werk af met parmezaan en geniet!

Ingrediënten

Ingredientfoto
ui
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
braadworst
Ingredientfoto
venkelzaad
Ingredientfoto
tomaten­blokjes
Ingredientfoto
blad­peterselie
Ingredientfoto
kers­tomaat
Ingredientfoto
spirelli
Ingredientfoto
lichte room
Ingredientfoto
parmezaan

Bereidingswijze

  • Snij de ui fijn. Pers de knoflook. Knijp het vlees uit de braadworst, zodat je stukjes hebt van ongeveer 1,5 centimeter.
  • Verhit de helft van de olijfolie in een grote pan en stoof de ui aan gedurende 2 minuten. Voeg dan de knoflook toe en laat 2 minuten meestoven. Voeg de rest van de olijfolie, de stukjes worst en venkelzaadjes toe. Laat ze 3 minuten bakken.
  • Voeg de tomatenblokjes uit blik toe. Kruid met peper en zout. Breng aan de kook en laat 10 minuten zachtjes pruttelen. Hak ondertussen de peterselie fijn en snij de kerstomaten in kwartjes.
  • Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de spirelli beetgaar in 6-7 minuten. Giet de pasta af.
  • Roer de lichte room en per persoon 1 eetlepel water door de tomatensaus en laat kort doorwarmen. Breng de saus eventueel nog extra op smaak met peper en zout. Roer er de gekookte spirelli en kerstomaten door. Serveer en werk af met de parmezaan en de fijngehakte peterselie.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 braadworsten
  • 1 kl venkelzaad
  • 1 blik tomaten­blokjes
  • 10 g blad­peterselie
  • 250 g kers­tomaten
  • 200 g spirelli
  • 1 brikje lichte room
  • 30 g parmezaan

Uit jouw keuken

  • 2 el olijfolie
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 1167 kcal
  • Koolhydraten 86.4 g
  • Suikers 14.44 g
  • Vetten 66.23 g
  • Verzadigde vetten 23.59 g
  • Eiwitten 53.73 g
  • Vezels 8.65 g

Allergenen Gluten, Lactose, Soja. Kan sporen bevatten van andere allergenen.