Romige spinaziepolenta met gepocheerd ei en krokant gebakken champignons

Romige spinaziepolenta met gepocheerd ei en krokant gebakken champignons

Polenta is een typische bereiding met maïsmeel uit het Noorden van Italië. Ze eten het in de winter als echt comfort food. We maken er een romige versie van, met een heerlijk gepocheerd eitje bij en verschillende soorten champignons die je lekker krokant afbakt. Krijg je het al warm vanbinnen?

Ingrediënten

Ingredientfoto
champignon
Ingredientfoto
oesterzwam
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
sjalot
Ingredientfoto
spinazie
Ingredientfoto
citroen
Ingredientfoto
blad­peterselie
Ingredientfoto
polenta
Ingredientfoto
parmezaan
Ingredientfoto
ei

Bereidingswijze

  • Snij de champignons in fijne plakjes en scheur de oesterzwammen in reepjes. Pers de knoflook. Schil en snij de sjalot in fijne plakjes. Hak de spinazie grof. Was en rasp de schil van de citroen. Snij de peterselie fijn.
  • Verhit de olijfolie in een antikleefpan en stoof de sjalot en knoflook aan voor 2 minuten op een medium vuur. Voeg dan de paddenstoelen toe. Bak ze mooi krokant in 10-12 minuten en kruid royaal met peper en zout en strooi de citroenzeste erover.
  • Verwarm ondertussen de melk samen met dezelfde hoeveelheid water in een kookpot en kruid met peper en zout. Als de melk kookt, voeg je geleidelijk de polenta toe, roer constant tot de polenta indikt. Roer ook de geraspte parmezaan en de grofgehakte spinazie erdoor. Kruid goed met peper en zout.
  • Breek de eieren in aparte kommetjes. Breng gezouten water aan de kook en schenk er de azijn bij. Pocheer de eieren één voor één 2-3 minuten. Schep ze met een schuimspaan uit het water en laat even opdrogen op keukenpapier. Kruid bij met peper en zout.
  • Serveer de polenta met de gebakken paddenstoelen en het gepocheerde ei erbovenop. Werk af met de fijngesneden peterselie.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 250 g champignons
  • 150 g oesterzwammen
  • 1 teentje knoflook
  • 1 sjalot
  • 100 g spinazie
  • ½ citroen
  • 10 g blad­peterselie
  • 100 g polenta
  • 40 g parmezaan
  • 2 eieren

Uit jouw keuken

  • 2 el olijfolie
  • 250 ml melk
  • 1 el azijn
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 446 kcal
  • Koolhydraten 20.01 g
  • Suikers 8.51 g
  • Vetten 28.16 g
  • Verzadigde vetten 8.19 g
  • Eiwitten 25.73 g
  • Vezels 10.12 g

Allergenen Selderij, Gluten, Ei, Lactose, Sulfiet. Kan sporen bevatten van andere allergenen.