Romige spinaziepolenta met gepocheerd ei en krokant gebakken champignons

Polenta is een typische bereiding met maïsmeel uit het Noorden van Italië. We maken er een romige versie van, met een heerlijk gepocheerd eitje bij en verschillende soorten champignons die je lekker krokant afbakt. Krijg je het al warm vanbinnen?
Ingrediënten

champignon

oesterzwam

knoflook

sjalot

spinazie

citroen

bladpeterselie

polenta

parmezaan

bio-ei
Bereidingswijze
- Snij de champignons in fijne plakjes en scheur de oesterzwammen in reepjes. Pers de knoflook. Schil en snij de sjalot in fijne plakjes. Hak de spinazie grof. Was en rasp de schil van de citroen. Snij de peterselie fijn.
- Verhit de olijfolie in een antikleefpan en stoof de sjalot en knoflook aan voor 2 minuten op een medium vuur. Voeg dan de paddenstoelen toe. Bak ze mooi krokant in 10-12 minuten en kruid royaal met peper en zout en strooi de citroenzeste erover.
- Verwarm ondertussen de melk samen met dezelfde hoeveelheid water in een kookpot en kruid met peper en zout. Wanneer de melk kookt, voeg je geleidelijk de polenta toe, roer constant tot de polenta indikt. Roer er ook de geraspte parmezaan en de grofgehakte spinazie door. Kruid goed met peper en zout.
- Breek de eieren in aparte kommetjes. Breng gezouten water aan de kook en schenk er de azijn bij. Pocheer de eieren één voor één 2-3 minuten. Schep ze met een schuimspaan uit het water en laat even opdrogen op keukenpapier. Kruid bij met peper en zout.
- Serveer de polenta met de gebakken paddenstoelen en het gepocheerde ei erbovenop. Werk af met de fijngesneden peterselie.
Ingrediënten voor 2 personen
- 250 g champignons
- 150 g oesterzwammen
- 1 teentje knoflook
- 1 sjalot
- 100 g spinazie
- ½ citroen
- 10 g bladpeterselie
- 100 g polenta
- 40 g parmezaan
- 2 bio-eieren
Uit jouw keuken
- 2 el olijfolie
- 250 ml melk
- 1 el azijn
- peper en zout
Voedingswaarden per portie
- Calorieën 448 kcal
- Koolhydraten 20.52 g
- Suikers 8.51 g
- Vetten 28.17 g
- Verzadigde vetten 8.19 g
- Eiwitten 25.86 g
- Vezels 10.3 g
Allergenen Gluten, Lactose, Ei, Soja. Kan sporen bevatten van andere allergenen.