Romige rösti ovenschotel met gehakt en witloof

Romige rösti ovenschotel met gehakt en witloof

Een Scandinavisch geïnspireerde ovenschotel met Belgische inslag? Kunnen we! Wat denk je van een originele laagjesschotel met gehakt, gestoofd witloof en afgewerkt met een romig laagje rösti-aardappelen? Heel eenvoudig om te maken en de oven doet het meeste werk. Ons soort van comfort food!

Ingrediënten

Ingredientfoto
ui
Ingredientfoto
witloof
Ingredientfoto
mascarpone
Ingredientfoto
bio-ei
Ingredientfoto
gemengd gehakt
Ingredientfoto
bloemige aardappel

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 °C. Snij de ui fijn. Snij het witloof in reepjes.
  • Meng de mascarpone met het ei (de eieren) en de melk. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
  • Verhit de helft van de olijfolie in een pan en voeg de ui toe. Roerbak 2 minuten en voeg dan het gehakt toe. Laat 5 minuten bakken, schep regelmatig om.
  • Schil ondertussen de aardappelen en rasp ze met een grove rasp.
  • Schep het gehakt over in een ovenschaal. Verhit de rest van de olijfolie in de pan en voeg het witloof toe. Roerbak 3 minuten op hevig vuur. Kruid met peper en zout. Schep het gebakken witloof bovenop het gehakt.
  • Verdeel de geraspte aardappel over de ovenschotel en giet er het mascarpone-mengsel over. Zet 20 minuten in de voorverwarmde oven, dan nog 3 minuten onder de grill om te kleuren en serveer.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 1 ui
  • 3 stronkjes witloof
  • 4 el mascarpone
  • 1 bio-ei
  • 300 g gemengd gehakt
  • 400 g bloemige aardappelen

Uit jouw keuken

  • 2 el olijfolie
  • 2 el melk
  • snufje nootmuskaat
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 799 kcal
  • Koolhydraten 49.39 g
  • Suikers 7.51 g
  • Vetten 49.16 g
  • Verzadigde vetten 19.28 g
  • Eiwitten 37.56 g
  • Vezels 10.4 g

Allergenen Lactose, Ei. Kan sporen bevatten van andere allergenen.