Romige polenta met Siciliaanse caponata

Romige polenta met Siciliaanse caponata

We maken een uitstapje naar Sicilië, met caponata. Een zoet-zure stoofschotel met rokerige aubergine, rode paprika en kappertjes. Die serveer je bovenop romige polenta met parmezaanse kaas onder gesmolten. Zonder meer de zon op je bord, viva Italia!

Ingrediënten

Ingredientfoto
rode ui
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
aubergine
Ingredientfoto
rode paprika
Ingredientfoto
basilicum
Ingredientfoto
kappertjes
Ingredientfoto
polenta
Ingredientfoto
parmezaan

Bereidingswijze

  • Snij de rode ui fijn. Pers de knoflook. Snij de aubergine in blokjes van 1 cm. Ontpit de paprika en snij in blokjes. Snij het basilicum fijn.
  • Verhit de olijfolie in een grote antikleefpan. Voeg de rode ui, aubergine, knoflook en rode paprika toe en laat garen op een zacht vuur, kruid met peper en zout en roer regelmatig.
  • Voeg na 8 minuten de kappertjes en de balsamico toe en laat nog 10 minuten verdergaren.
  • Verwarm ondertussen de melk samen met dezelfde hoeveelheid water in een kookpot en kruid met peper en zout. Als de melk kookt, voeg je geleidelijk de polenta toe, roer constant tot de polenta indikt. Roer ook de geraspte parmezaan erdoor. Kruid goed met peper en zout.
  • Meng het basilicum door de caponata en serveer bovenop de polenta.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 1 rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 aubergine
  • 1 rode paprika
  • 10 g basilicum
  • 1 el kappertjes
  • 100 g polenta
  • 30 g parmezaan

Uit jouw keuken

  • 2 el balsamico
  • 1 el olijfolie
  • 250 ml melk
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 350 kcal
  • Koolhydraten 34.97 g
  • Suikers 21.13 g
  • Vetten 14.37 g
  • Verzadigde vetten 5.04 g
  • Eiwitten 15.74 g
  • Vezels 9.5 g

Allergenen Gluten, Lactose, Sulfiet. Kan sporen bevatten van andere allergenen.