Romige penne met prei en champignons

Romige penne met prei en champignons

Een heerlijke, snelle pasta voor op koude dagen: romige penne met prei en champignons, op smaak gebracht met tijm en knoflook. Heel gemakkelijk om klaar te maken en bovendien in 20 minuten op tafel te zetten. Een vegetarisch toppertje!

Ingrediënten

Ingredientfoto
penne
Ingredientfoto
champignon
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
tijm
Ingredientfoto
prei
Ingredientfoto
groente­bouillonblokje
Ingredientfoto
lichte room
Ingredientfoto
parmezaanschilfer

Bereidingswijze

  • Voor je begint te koken: breng water aan de kook in een waterkoker. Haal de ingrediënten uit de koelkast. Leg een snijplank, mes, kookpot, vergiet en een grote pan klaar.
  • Giet het hete water in de kookpot en breng terug aan de kook. Voeg de penne en een snuf zout toe. Kook beetgaar in 10 minuten. Giet de pasta af maar bewaar wat van het kookvocht.
  • Borstel de champignons schoon en snij in plakjes, pers de knoflook. Rits de blaadjes van de takjes tijm. Verhit de helft van de boter in de pan en voeg de champignons, tijm en knoflook toe. Was en snij ondertussen de prei in ringen en voeg de prei toe aan de pan met de champignons. Voeg ook de rest van de boter toe. Roerbak 5 minuten en voeg dan per persoon 5 eetlepels van het kookvocht van de pasta toe.
  • Roer goed om en verkruimel er de aangegeven hoeveelheid groentebouillon bij. Laat 3 minuten stoven en voeg de lichte room toe. Laat nog 2 minuten doorwarmen.
  • Proef de saus en kruid met peper en zout. Roer er de penne door. Serveer en werk af met parmezaanschilfers.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 200 g penne
  • 250 g champignons
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 takjes tijm
  • 3 preien
  • ½ groente­bouillonblokje
  • 1 brikje lichte room
  • 30 g parmezaanschilfers

Uit jouw keuken

  • 2 el boter
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 871 kcal
  • Koolhydraten 93.88 g
  • Suikers 24.06 g
  • Vetten 36.37 g
  • Verzadigde vetten 20.95 g
  • Eiwitten 34.48 g
  • Vezels 19.7 g

Allergenen Gluten, Selderij, Lactose. Kan sporen bevatten van andere allergenen.