Romige penne met broccoli en spekjes

Romige penne met broccoli en spekjes

Een snel pasta'tje bomvol smaak? Je bent aan het juiste adres! We maken penne in een romig en kazig sausje met knoflook en parmezaan, broccoli en krokant gebakken spekjes. Alles wat je verlangt na een drukke, herfstige dag! Laat het smaken!

Ingrediënten

Ingredientfoto
penne
Ingredientfoto
broccoli
Ingredientfoto
gerookte spekblokje
Ingredientfoto
ui
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
lichte room
Ingredientfoto
parmezaan

Bereidingswijze

  • Voor je begint te koken: breng water aan de kook in een waterkoker. Haal de ingrediënten uit de koelkast. Leg een snijplank, mes, kookpot, vergiet en een antikleefpan klaar.
  • Giet het hete water in de kookpot en breng terug aan de kook. Voeg de penne en een snuf zout toe. Kook 4 minuten. Snij ondertussen de broccoli in roosjes.
  • Voeg de broccoliroosjes toe aan de penne en laat nog 7-8 minuten koken.
  • Verhit de antikleefpan en voeg de spekblokjes toe. Laat ze krokant bakken.
  • Snij ondertussen de ui fijn en pers de knoflook.
  • Schep de gebakken spekjes uit de pan en hou apart. Doe de ui en knoflook in de pan en laat 4 minuten stoven in het vet van het spek.
  • Controleer de gaarheid van de broccoli en penne en giet af, maar hou een kop van het kookvocht bij. Doe de broccoli en penne terug in de kookpot en voeg de lichte room, de spekjes, de gestoofde ui en knoflook en de parmezaan toe. Roer goed om en laat kort doorwarmen op het vuur. Voeg, indien nodig, wat kookvocht van de pasta toe. Proef, kruid bij met peper en zout en serveer.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 200 g penne
  • 1 broccoli
  • 150 g gerookte spekblokjes
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 brikje lichte room
  • 30 g parmezaan

Uit jouw keuken

  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 1027 kcal
  • Koolhydraten 81.03 g
  • Suikers 15.97 g
  • Vetten 47.49 g
  • Verzadigde vetten 38.28 g
  • Eiwitten 43.5 g
  • Vezels 14.4 g

Allergenen Gluten, Lactose. Kan sporen bevatten van andere allergenen.