Romige ovenschotel met kip en véél groentjes

Romige ovenschotel met kip en véél groentjes

Een geweldig eenvoudig maar toch o zo lekker gerecht: romige ovenschotel met kip en lekker veel groentjes: ui, courgette, paprika én kerstomaten. En dat met een zalig kaaskorstje, hmm, genieten!

Ingrediënten

Ingredientfoto
ui
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
courgette
Ingredientfoto
gele paprika
Ingredientfoto
kers­tomaat
Ingredientfoto
kipfilet
Ingredientfoto
gedroogde tijm
Ingredientfoto
lichte room
Ingredientfoto
gratinkaas

Bereidingswijze

  • Snij de ui fijn. Pers de knoflook. Snij de courgette in de lengte in 4 en dan in blokjes. Snij de gele paprika in blokjes. Halveer de kerstomaten. Dep de kipfilet droog met keukenpapier en snij in reepjes.
  • Verhit de olijfolie in een grote pan en voeg de ui en knoflook toe. Stoof 2 minuten. Voeg dan de courgette, gele paprika en kippenreepjes toe. Roerbak 7 minuten op middelhoog vuur. Voeg de gedroogde tijm toe en kruid met peper en zout.
  • Verwarm de grill van de oven voor. Roer de room en per persoon 2 eetlepels water door de pan. Schep er de kerstomaten door. Schep over in een ovenschaal. Strooi er de gratinkaas over. Zet nog 5 minuten onder de grill van de oven en serveer.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 courgettes
  • 1 gele paprika
  • 250 g kers­tomaten
  • 2 kipfilets
  • 1 kl gedroogde tijm
  • 1 brikje lichte room
  • 40 g gratinkaas

Uit jouw keuken

  • 1 el olijfolie
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 596 kcal
  • Koolhydraten 33.81 g
  • Suikers 27.9 g
  • Vetten 27.17 g
  • Verzadigde vetten 12.68 g
  • Eiwitten 50.63 g
  • Vezels 9.5 g

Allergenen Lactose, Gluten, Soja. Kan sporen bevatten van andere allergenen.