Romige ovenschotel met groenten, mozzarella en gnocchi

Romige ovenschotel met groenten, mozzarella en gnocchi

Comfort food rechtstreeks uit Italië! We maken een zalige romige ovenschotel met lekker veel groenten, tomatensaus, gnocchi en mozzarella. Klaar in een half uurtje en aanvallen maar!

Ingrediënten

Ingredientfoto
courgette
Ingredientfoto
kers­tomaat
Ingredientfoto
ui
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
mozzarella
Ingredientfoto
Italiaanse kruiden
Ingredientfoto
tomaten­passata
Ingredientfoto
gnocchi
Ingredientfoto
lichte room

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 180 °C. Snij de courgette overlangs in vier en snij dan in plakjes. Snij de kerstomaatjes in kwartjes. Snij de ui fijn. Pers de knoflook. Snij de mozzarella in plakjes.
  • Verhit de olijfolie in een grote pan en voeg de knoflook, de fijngesneden ui, de courgette en de Italiaanse kruiden toe. Laat 5 minuten stoven. Voeg de tomatenpassata en de kerstomaatjes toe. Kruid met peper en zout en laat 5 minuten pruttelen.
  • Breng een ruime pot gezouten water aan de kook. Wanneer het water kookt, voeg je de gnocchi toe. Wanneer ze gaar zijn, komen ze bovendrijven, dat duurt maar 2-3 minuten. Giet de gnocchi af en laat uitlekken.
  • Haal de pan met de saus van het vuur en voeg de lichte room en de gnocchi toe. Meng goed. Giet het mengsel in een ovenschaal en leg er de plakjes mozzarella bovenop. Zet 10 minuten in de oven, en eventueel nog 3 minuten onder de grill voor een goudgeel korstje.
  • Serveer de ovenschotel.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 1 courgette
  • 125 g kers­tomaten
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 bol mozzarella
  • 2 kl Italiaanse kruiden
  • 500 ml tomaten­passata
  • 250 g gnocchi
  • 1 brikje lichte room

Uit jouw keuken

  • 1 el olijfolie
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 943 kcal
  • Koolhydraten 111.68 g
  • Suikers 23.08 g
  • Vetten 36.11 g
  • Verzadigde vetten 17.35 g
  • Eiwitten 37.67 g
  • Vezels 11 g

Allergenen Lactose, Gluten, Ei, Soja. Kan sporen bevatten van andere allergenen.