Romige linguine met kip en basilicum

Romige linguine met kip en basilicum

Deze pasta heeft alles in huis om een topfavoriet te worden: lekker lange linguine pasta om op te slurpen, een romig tomatensausje met mascarpone, kruidig kippengehakt en afgewerkt met basilicum. Krijg je het water al in de mond?

Ingrediënten

Ingredientfoto
ui
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
tomaat
Ingredientfoto
basilicum
Ingredientfoto
linguine
Ingredientfoto
kippengehakt
Ingredientfoto
tomaten­puree
Ingredientfoto
mascarpone

Bereidingswijze

  • Snij de ui fijn en pers de knoflook. Snij de tomaten in blokjes. Pluk de blaadjes basilicum en snij fijn.
  • Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de linguine beetgaar in 8 minuten. Giet de pasta af, maar hou een kop kookvocht bij.
  • Doe de helft van de olijfolie in een grote pan en bak het kippengehakt. Kruid met peper en zout. Laat 4-5 minuten bakken, schep dan uit de pan.
  • Doe de rest van de olijfolie in de pan en voeg de ui en knoflook toe. Wanneer de ui glazig is, voeg je de tomatenpuree toe. Laat even meebakken, voeg dan de tomatenblokjes, het gebakken kippengehakt en per persoon 100 milliliter water toe. Kruid met peper en zout en laat zachtjes pruttelen voor 12 minuten.
  • Schep de pasta door de saus, voeg de mascarpone toe en voeg eventueel nog wat kookvocht toe, voor een mooie vloeiende saus. Serveer en overstrooi met basilicum.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 tomaten
  • 10 g basilicum
  • 200 g linguine
  • 300 g kippengehakt
  • ½ blikje tomaten­puree
  • ½ potje mascarpone

Uit jouw keuken

  • 2 el olijfolie
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 1030 kcal
  • Koolhydraten 82.81 g
  • Suikers 15.74 g
  • Vetten 53.87 g
  • Verzadigde vetten 23.99 g
  • Eiwitten 50.37 g
  • Vezels 7.81 g

Allergenen Gluten, Lactose. Kan sporen bevatten van andere allergenen.