Romige kippensoep met gnocchi

Romige kippensoep met gnocchi

Een echt lekker vullende maaltijdsoep, deze kippensoep met lekker veel groentjes, een wolkje room en Italiaanse gnocchi. Heel eenvoudig en in 1 kookpot te maken. Puur comfort food om uit een kommetje naar binnen te lepelen, genieten!

Ingrediënten

Ingredientfoto
ui
Ingredientfoto
wortel
Ingredientfoto
selder
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
tijm
Ingredientfoto
kipfilet
Ingredientfoto
kippen­bouillonblokje
Ingredientfoto
blad­peterselie
Ingredientfoto
gnocchi
Ingredientfoto
lichte room

Bereidingswijze

  • Snij de ui fijn. Schil de wortelen en snij in fijne blokjes. Snij de selder fijn. Pers de knoflook. Rits de blaadjes van de takjes tijm. Snij de kipfilets in reepjes.
  • Verhit de olijfolie in een kookpot. Voeg de ui toe. Stoof 3 minuten en voeg dan de wortel, selder, knoflook en tijm toe. Laat nog 4-5 minuten stoven. Schenk er dan per persoon 400 milliliter warm water bij. Breng aan de kook.
  • Voeg de kippenbouillon en de reepjes kip toe. Kruid met peper en zout. Laat 15 minuten koken.
  • Snij de peterselie fijn. Voeg de gnocchi toe aan de soep. Laat nog 3-4 minuten koken. Roer de lichte room door de soep en kruid af met peper en zout.
  • Serveer de soep en werk af met fijngesneden peterselie.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 1 ui
  • 2 wortelen
  • 1 stengel selder
  • 1 teentje knoflook
  • 2 takjes tijm
  • 2 kipfilets
  • 1 kippen­bouillonblokje
  • 10 g blad­peterselie
  • 250 g gnocchi
  • 1 brikje lichte room

Uit jouw keuken

  • 1½ el olijfolie
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 906 kcal
  • Koolhydraten 99.69 g
  • Suikers 18.12 g
  • Vetten 29.42 g
  • Verzadigde vetten 10.72 g
  • Eiwitten 55.66 g
  • Vezels 11.02 g

Allergenen Selderij, Gluten, Ei, Lactose, Soja. Kan sporen bevatten van andere allergenen.