Romig vispannetje met paprikasalsa

We gaan de Zuiderse toer op met een origineel romig vispannetje met daarbij een verrassende paprikasalsa. De subtiele smaken van het vispannetje krijgen wat extra pit door de heerlijke paprikasalsa. Een heerlijk koolhydraatarm gerecht waar je van zal genieten!
Ingrediënten

ui

rode paprika

gele paprika

zwarte olijf

visbouillonblokje

vismengeling

Italiaanse kruiden

lichte room
Bereidingswijze
- Snij de ui fijn. Snij de paprika's in blokjes. Snij de zwarte olijven in plakjes.
- Breng per persoon 200 milliliter water aan de kook. Los er de visbouillon in op. Voeg de visblokjes toe. Laat 5 minuten pocheren net onder het kookpunt.
- Verhit de olijfolie in een pan en voeg de ui, paprika en per persoon 1 eetlepel water toe. Roerbak tot het vocht verdampt is en voeg dan de Italiaanse kruiden en cayennepeper (gebruik minder als je niet van pittig houdt) toe. Voeg de olijven en balsamico toe en laat nog 3 minuten stoven. Kruid met peper en zout.
- Giet de bouillon met de visblokjes door een zeef en vang het vocht op in een pannetje. Hou de visblokjes even apart. Laat de bouillon lichtjes inkoken. Roer het maïszetmeel los in een scheutje water en voeg toe aan de bouillon, laat indikken. Roer er vervolgens de room door. Breng op smaak met peper en zout. Schep er de visblokjes terug door.
- Serveer het vispannetje met de paprikasalsa erbovenop.
Ingrediënten voor 2 personen
- 1 ui
- 1 rode paprika
- 1 gele paprika
- 30 g zwarte olijven
- 1 visbouillonblokje
- 300 g vismengeling
- 2 kl Italiaanse kruiden
- ½ potje lichte room
Uit jouw keuken
- 1 el olijfolie
- 2 el balsamico
- 2 el maïszetmeel
- ¼ kl cayennepeper
- peper en zout
Voedingswaarden per portie
- Calorieën 518 kcal
- Koolhydraten 40.36 g
- Suikers 21.34 g
- Vetten 23.81 g
- Verzadigde vetten 9.57 g
- Eiwitten 31.25 g
- Vezels 8.69 g
Allergenen Schaaldieren, Vis, Weekdieren, Gluten, Lactose, Mosterd, Soja, Sulfiet. Kan sporen bevatten van andere allergenen.