Romig Frans stoofpotje met kip en krieltjes

Romig Frans stoofpotje met kip en krieltjes

Puur comfortfood in een zalig éénpansgerecht, dit romig stoofpotje met kip, wortel en krielaardappelen, dat recht vanop het Franse platteland lijkt te komen. Gemakkelijk om klaar te maken, met als resultaat een heerlijk kommetje romige stoofpot, op smaak gebracht met een flinke lepel mosterd voor wat extra pit!

Ingrediënten

Ingredientfoto
ui
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
wortel
Ingredientfoto
krielaardappel
Ingredientfoto
kippen­bouillonblokje
Ingredientfoto
tijm
Ingredientfoto
kipfilet
Ingredientfoto
lichte room

Bereidingswijze

  • Snij de ui in halve ringen. Pers de knoflook. Schil en snij de wortelen in balkjes van 3 centimeter. Was en halveer de krieltjes. Breng per persoon 200 milliliter water aan de kook en los er de kippenbouillon in op. Rits de blaadjes van de takjes tijm.
  • Smelt de helft van de boter in een stoofpot. Kruid de kipfilets met peper en zout. Bak de kipfilets 3 minuten aan elke kant. Schep uit de stoofpot en leg op een bord. Dek af met aluminiumfolie.
  • Smelt de rest van de boter in de pot en voeg de ui, knoflook, wortelen en tijm toe. Roerbak 3 minuten en bestrooi met de bloem. Laat kort bakken en schenk er dan de bouillon bij. Roer goed om, breng aan de kook en voeg de krieltjes toe. Laat 12 minuten pruttelen.
  • Roer de mosterd en room door de stoofpot en voeg de kippenfilets toe. Laat nog 5 minuten pruttelen. Kruid met peper en zout en serveer het stoofpotje.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 4 wortelen
  • 400 g krielaardappelen
  • 1 kippen­bouillonblokje
  • 2 takjes tijm
  • 2 kipfilets
  • ½ potje lichte room

Uit jouw keuken

  • 2 el boter
  • 2 el bloem
  • 2 el mosterd
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 763 kcal
  • Koolhydraten 67.81 g
  • Suikers 20.78 g
  • Vetten 30.91 g
  • Verzadigde vetten 18.22 g
  • Eiwitten 46.54 g
  • Vezels 16.06 g

Allergenen Selderij, Lactose, Gluten, Mosterd. Kan sporen bevatten van andere allergenen.