Romig Frans stoofpotje met kip en krieltjes

Puur comfortfood in een zalig éénpansgerecht, dit romig stoofpotje met kip, wortel en krielaardappelen, dat recht vanop het Franse platteland lijkt te komen. Gemakkelijk om klaar te maken, met als resultaat een heerlijk kommetje romige stoofpot, op smaak gebracht met een flinke lepel mosterd voor wat extra pit!
Ingrediënten

ui

knoflook

wortel

krielaardappel

kippenbouillonblokje

tijm

kipfilet

lichte room
Bereidingswijze
- Snij de ui in halve ringen. Pers de knoflook. Schil en snij de wortelen in balkjes van 3 centimeter. Was en halveer de krieltjes. Breng per persoon 200 milliliter water aan de kook en los er de kippenbouillon in op. Rits de blaadjes van de takjes tijm.
- Smelt de helft van de boter in een stoofpot. Kruid de kipfilets met peper en zout. Bak de kipfilets 3 minuten aan elke kant. Schep uit de stoofpot en leg op een bord. Dek af met aluminiumfolie.
- Smelt de rest van de boter in de pot en voeg de ui, knoflook, wortelen en tijm toe. Roerbak 3 minuten en bestrooi met de bloem. Laat kort bakken en schenk er dan de bouillon bij. Roer goed om, breng aan de kook en voeg de krieltjes toe. Laat 12 minuten pruttelen.
- Roer de mosterd en room door de stoofpot en voeg de kippenfilets toe. Laat nog 5 minuten pruttelen. Kruid met peper en zout en serveer het stoofpotje.
Ingrediënten voor 2 personen
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 4 wortelen
- 400 g krielaardappelen
- 1 kippenbouillonblokje
- 2 takjes tijm
- 2 kipfilets
- 1 brikje lichte room
Uit jouw keuken
- 2 el boter
- 2 el bloem
- 2 el mosterd
- peper en zout
Voedingswaarden per portie
- Calorieën 756 kcal
- Koolhydraten 66.59 g
- Suikers 19.56 g
- Vetten 30.87 g
- Verzadigde vetten 18.2 g
- Eiwitten 46.3 g
- Vezels 15.56 g
Allergenen Lactose, Vis, Selderij, Gluten, Mosterd. Kan sporen bevatten van andere allergenen.