Rösti-worteltorentjes met vegan burger en Provençaalse tomaat

Rösti-worteltorentjes met vegan burger en Provençaalse tomaat

Origineel, kleurrijk en lekker licht, zo hebben we onze vegetarische gerechten graag! We maken torentjes van wortel-aardappelrösti's in combinatie met een vegan burger. Daarbij komen Provençaalse tomaten en frisse veldsla. Groenten boven in dit zalige gerecht!

Ingrediënten

Ingredientfoto
bloemige aardappel
Ingredientfoto
wortel
Ingredientfoto
tomaat
Ingredientfoto
tijm
Ingredientfoto
Provençaalse kruiden
Ingredientfoto
vegan burger
Ingredientfoto
veldsla

Bereidingswijze

  • Schil de aardappelen en rasp ze met een grove rasp. Doe de aardappel in een kom. Het is belangrijk dat je de aardappel niet meer wast omdat het zetmeel in de aardappel de rösti straks zal doen kleven. Schil en rasp de wortelen en voeg toe aan de aardappel. Kruid met peper en meng goed door elkaar.
  • Verwarm de oven voor op 180 °C. Halveer de tomaten en leg ze in een ovenschaal, met de opengesneden kant naar boven. Rits de blaadjes van de takjes tijm. Doe de helft van de olijfolie samen met de helft van de balsamico, de blaadjes tijm, de Provençaalse kruiden en peper en zout in een kommetje, meng en bestrijk de tomaten hiermee. Zet de tomaten 15 minuten in de oven.
  • Bedek een bakplaat met bakpapier en leg er de vegan burgers op. Zet 10 minuten mee in de oven.
  • Verhit de rest van de olijfolie in een antikleefpan en schep per persoon 2 gelijke hoopjes van het röstimengsel in de pan. Duw ze plat met een spatel. Laat 4 minuten bakken per kant. Kruid met zout.
  • Meng de rest van de balsamico met de extra vierge olijfolie, peper en zout. Dit is de dressing. Meng de veldsla met de dressing.
  • Maak torentjes van de rösti en vegan burger. Serveer er de Provençaalse tomaten en de veldsla bij.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 300 g bloemige aardappelen
  • 2 wortelen
  • 3 tomaten
  • 2 takjes tijm
  • 2 kl Provençaalse kruiden
  • 2 vegan burgers
  • 50 g veldsla

Uit jouw keuken

  • 2 el olijfolie
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • 2 kl balsamico
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 581 kcal
  • Koolhydraten 63.56 g
  • Suikers 9.47 g
  • Vetten 28.1 g
  • Verzadigde vetten 3.28 g
  • Eiwitten 10.87 g
  • Vezels 9.47 g

Allergenen Soja, Gluten, Sulfiet. Kan sporen bevatten van andere allergenen.