Roerbak met citroenkip en knapperige groentjes

Roerbak met citroenkip en knapperige groentjes

Het is een klein beetje feest als je deze snelle en lichte wokschotel op tafel zet! Een heerlijk Aziatisch geïnspireerd kommetje met noedels, frisse citroenkip en knapperige groentjes. Klaar in minder dan 20 minuten en lekker licht, zalig toch?

Ingrediënten

Ingredientfoto
wortel
Ingredientfoto
sperzieboon
Ingredientfoto
lente-uitje
Ingredientfoto
gember
Ingredientfoto
citroen
Ingredientfoto
cashewnoot
Ingredientfoto
kipfilet
Ingredientfoto
eiernoedel
Ingredientfoto
curry­poeder

Bereidingswijze

  • Schil de wortelen en rasp met een grove rasp. Snij de uiteinden van de sperziebonen en halveer ze. Snij de lente-uitjes in ringetjes. Schil en rasp de gember. Was en rasp de schil van de citroen en pers de citroen uit. Hak de cashewnoten grof. Snij de kipfilet in reepjes.
  • Breng een pot gezouten water aan de kook en kook hierin de sperzieboontjes. Voeg na 3 minuten de eiernoedels toe, laat samen nog 3 minuten koken. Gief af.
  • Verhit de plantaardige olie in een wok of grote pan. Bak de reepjes kipfilet mooi goudgeel in 5 minuten, kruid met peper en zout. Schep uit de pan. Giet per persoon 125 milliliter water in de wok en voeg de zeste en sap van de citroen toe, samen met de suiker, het currypoeder en de geraspte gember. Breng aan de kook.
  • Meng het maïszetmeel met per persoon 1 eetlepel water en voeg toe aan de wok. Roer goed tot de saus indikt. Voeg de noedels, boontjes, de kip en geraspte wortelen toe en roer alles goed door elkaar. Breng op smaak met peper en zout.
  • Serveer met de lente-uitjes en de grof gehakte cashewnoten erover gestrooid.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 2 wortelen
  • 100 g sperziebonen
  • 2 lente-uitjes
  • 20 g gember
  • 1 citroen
  • 30 g cashewnoten
  • 2 kipfilets
  • 150 g eiernoedels
  • 2 kl curry­poeder

Uit jouw keuken

  • 1 el plantaardige olie
  • 2 kl maïszetmeel
  • 1 el suiker
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 715 kcal
  • Koolhydraten 84.36 g
  • Suikers 14.86 g
  • Vetten 17.74 g
  • Verzadigde vetten 2.93 g
  • Eiwitten 51.01 g
  • Vezels 7.67 g

Allergenen Gluten, Ei, Lactose. Kan sporen bevatten van andere allergenen.