Rode curry met zoete aardappel, spinazie en pindakaas

Rode curry met zoete aardappel, spinazie en pindakaas

Hop, het vliegtuig op richting Thailand, met dit zalige vegetarische stoofpotje met rode curry in kokossaus, zoete aardappel, spinazie én pindakaas. Zoetig, zuur, pittig én crunchy. Zoveel smaken en texturen. Dit moet je proeven!

Ingrediënten

Ingredientfoto
ui
Ingredientfoto
gember
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
zoete aardappel
Ingredientfoto
rode currypasta
Ingredientfoto
kokosmelk
Ingredientfoto
pinda
Ingredientfoto
koriander
Ingredientfoto
spinazie
Ingredientfoto
pindakaas
Ingredientfoto
limoen

Bereidingswijze

  • Snij de ui in halve ringen. Schil en rasp de gember. Pers de knoflook. Schil de zoete aardappelen en snij ze in blokjes van 1 centimeter.
  • Verhit de arachideolie in een grote pan en voeg de knoflook, ui en gember toe. Roerbak 3 minuten. Voeg dan de aangegeven hoeveelheid rode currypasta toe (gebruik minder als je niet van pittig houdt). Roerbak nog 1 minuut.
  • Voeg de kokosmelk en per persoon 100 milliliter water toe. Voeg de zoete aardappelblokjes toe. Roer goed om. Kruid met peper en zout. Laat 15 minuten pruttelen.
  • Verhit een antikleefpan zonder vetstof. Voeg de pinda's toe en rooster ze kort, tot ze beginnen te kleuren. Schud de pan regelmatig op. Schep uit de pan en hak grof. Pluk de blaadjes koriander.
  • Roer de spinazie door het stoofpotje, tot de spinazie begint te slinken. Roer er nu de pindakaas door en pers er naar smaak limoensap bij.
  • Serveer de rode curry met de korianderblaadjes en de pinda's.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 1 ui
  • 20 g gember
  • 1 teentje knoflook
  • 4 zoete aardappelen
  • 2 el rode currypasta
  • 250 ml kokosmelk
  • 30 g pinda's
  • 10 g koriander
  • 200 g spinazie
  • 1 cup pindakaas
  • ½ limoen

Uit jouw keuken

  • 1½ el arachide­olie
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 671 kcal
  • Koolhydraten 36.99 g
  • Suikers 9.6 g
  • Vetten 51.21 g
  • Verzadigde vetten 27.04 g
  • Eiwitten 13.5 g
  • Vezels 8.36 g

Allergenen Schaaldieren, Pinda, Noten, Gluten. Kan sporen bevatten van andere allergenen.