Risotto van zilvervliesrijst met kip, champignons en spinazie

Risotto van zilvervliesrijst met kip, champignons en spinazie

Risotto met 'risottorijst' maakte je vast al eens. Maar wist je dat het ook kan met zilvervliesrijst? Lekker voedzaam en met net iets meer 'beet' als de klassieke risotto. Bij de risotto komt gebakken kip, champignons en spinazie. Wat een lekker gezonde topmaaltijd!

Ingrediënten

Ingredientfoto
ui
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
champignon
Ingredientfoto
kipfilet
Ingredientfoto
kippen­bouillonblokje
Ingredientfoto
zilvervliesrijst
Ingredientfoto
spinazie
Ingredientfoto
parmezaan

Bereidingswijze

  • Snij de ui fijn en pers de knoflook.
  • Verhit de helft van de olijfolie in een kookpot en stoof de fijngehakte ui en de knoflook voor 3-4 minuten.
  • Borstel de champignons schoon en snij ze in kwartjes. Snij de kipfilet in blokjes. Breng per persoon 350 milliliter aan de kook en los er de kippenbouillon in op.
  • Verhoog het vuur en voeg de zilvervliesrijst bij de ui. Laat 1 minuut bakken en voeg dan de witte wijn toe. Schep regelmatig om tot de wijn helemaal verdampt is.
  • Verlaag het vuur opnieuw en voeg een soeplepel van de kippenbouillon toe. Roer goed en voeg een volgende soeplepel kippenbouillon toe wanneer bijna al het vocht verdampt is. Blijf dit herhalen tot alle bouillon opgenomen is, dit duurt ongeveer 25 minuten. Blijf heel regelmatig roeren. Kruid goed met peper en zout.
  • Verhit ondertussen de rest van de olijfolie in een aparte pan en voeg de champignons en kippenblokjes toe. Roerbak tot de kip en champignons gaar zijn. Kruid met peper en zout.
  • Hak de spinazie grof.
  • Proef of de rijst beetgaar is (zilvervliesrijst heeft een stevigere beet dan gewone rijst). Roer er de gebakken kip, champignons en de spinazie door. Bestrooi met de parmezaan en laat nog 1 minuut rusten, roer om en serveer.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 250 g champignons
  • 2 kipfilets
  • 1 kippen­bouillonblokje
  • 150 g zilvervliesrijst
  • 200 g spinazie
  • 30 g parmezaan

Uit jouw keuken

  • 2 el olijfolie
  • 100 ml witte wijn
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 720 kcal
  • Koolhydraten 62.63 g
  • Suikers 7.7 g
  • Vetten 22.72 g
  • Verzadigde vetten 5.57 g
  • Eiwitten 52.62 g
  • Vezels 9.69 g

Allergenen Selderij, Lactose, Gluten, Soja, Sulfiet. Kan sporen bevatten van andere allergenen.