Risotto van pasta met gekarameliseerde ui en prei

Risotto van pasta met gekarameliseerde ui en prei

Risotto maak je normaal gezien met speciale rijst, maar het leuke nieuws is dat je de specifieke bereidingswijze ook kan toepassen op andere graan- en pastasoorten. We bedachten deze originele risotto van fregola sarda met gekarameliseerde ui en prei bij, afgewerkt met crunchy uitjes. Een heerlijke ontdekking!

Ingrediënten

Ingredientfoto
groente­bouillonblokje
Ingredientfoto
ui
Ingredientfoto
prei
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
fregola sarda
Ingredientfoto
blad­peterselie
Ingredientfoto
parmezaan
Ingredientfoto
geroosterde ui

Bereidingswijze

  • Breng per persoon 350 milliliter water aan de kook en los er de groentebouillon in op. Snij de helft van de ui in halve ringen en de andere helft fijn. Snij de prei in ringen. Pers de knoflook.
  • Smelt de boter in een grote pan samen met de helft van de olijfolie. Voeg de uienringen en de prei toe en laat heel zachtjes stoven op een laag vuurtje, tot de prei en ui begint te karamelliseren.
  • Verhit de rest van de olijfolie in een kookpot en voeg de fijngesneden ui en knoflook toe. Verhoog het vuur en voeg de fregola sarda toe. Roer goed om en voeg de witte wijn toe. Roer tot de witte wijn helemaal verdampt is. Draai het vuur weer lager en voeg een pollepel groentebouillon toe. Snij ondertussen de peterselie fijn.
  • Roer telkens goed en voeg een nieuwe pollepel groentebouillon toe als de bouillon bijna verdampt is. Proef regelmatig of de pasta nog niet gaar is. Als deze gaar is, voeg je de gestoofde prei en ui toe. Kruid met peper en zout en voeg de parmezaan en de peterselie toe. Haal van het vuur, schep goed om en laat even rusten. Serveer met de geroosterde uitjes erover gestrooid.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 1 groente­bouillonblokje
  • 2 uien
  • 2 preien
  • 1 teentje knoflook
  • 200 g fregola sarda
  • 10 g blad­peterselie
  • 40 g parmezaan
  • 2 el geroosterde uitjes

Uit jouw keuken

  • 1 el olijfolie
  • 1 el boter
  • 100 ml witte wijn
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 836 kcal
  • Koolhydraten 98.43 g
  • Suikers 17.8 g
  • Vetten 29.24 g
  • Verzadigde vetten 12.69 g
  • Eiwitten 27.87 g
  • Vezels 14.49 g

Allergenen Gluten, Soja, Selderij, Pinda, Schaaldieren, Vis, Ei, Lactose, Sulfiet. Kan sporen bevatten van andere allergenen.