Risotto van orzo met kip, broccoli en rucolapesto

Risotto van orzo met kip, broccoli en rucolapesto

Een heerlijk verrassend éénpansgerecht, deze risotto van orzo met blokjes kip, broccoliroosjes. Als de risotto klaar is, roer je er de zelfgemaakte rucolapesto door, wat zorgt voor een zalig romig resultaat. Lekker comfortfood om zo naar binnen te lepelen!

Ingrediënten

Ingredientfoto
kippen­bouillonblokje
Ingredientfoto
ui
Ingredientfoto
broccoli
Ingredientfoto
kipfilet
Ingredientfoto
orzo
Ingredientfoto
pijnboompit
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
rucola
Ingredientfoto
harde geraspte kaas

Bereidingswijze

  • Breng per persoon 400 milliliter water aan de kook en los er de kippenbouillon in op. Snij de ui fijn. Snij de broccoli in roosjes. Snij de kipfilet in blokjes.
  • Verhit de helft van de olijfolie in een grote antikleefpan of stoofpot en voeg de kippenblokjes toe. Bak 4 minuten en schep dan uit de pan. Bewaar onder aluminiumfolie. Voeg de rest van de olijfolie toe en de ui. Laat 3 minuten stoven en voeg dan de orzo toe. Roer goed om en voeg de helft van de bouillon toe. Breng aan de kook.
  • Voeg na 3 minuten de roosjes broccoli toe. Roer regelmatig goed om en blijf bouillon toevoegen, schepje per schepje. Laat 5 minuten pruttelen en voeg de kippenblokjes terug toe. Laat nog 2-3 minuten garen tot de risoni gaar is. Kruid met peper en zout.
  • Rooster de pijnboompitten kort in een antikleefpan zonder vetstof tot ze lichtjes beginnen te kleuren. Pel de knoflook. Doe de knoflook, geroosterde pijnboompitten en 3/4de van de rucola in een keukenrobot of blender. Voeg de geraspte kaas, per persoon 1 eetlepel water en de extra vierge olijfolie toe en meng goed tot een homogene massa. Breng op smaak met peper en zout.
  • Wanneer de orzo gaar is, roer de pesto door de risotto. Serveer en werk af met de rest van de rucola.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 1 kippen­bouillonblokje
  • 1 ui
  • 1 broccoli
  • 2 kipfilets
  • 125 g orzo
  • 30 g pijnboompitten
  • 1 teentje knoflook
  • 50 g rucola
  • 30 g harde geraspte kaas

Uit jouw keuken

  • 1 el boter
  • 3 el olijfolie extra vierge
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 895 kcal
  • Koolhydraten 54.37 g
  • Suikers 11.26 g
  • Vetten 45.62 g
  • Verzadigde vetten 12.63 g
  • Eiwitten 61.18 g
  • Vezels 13.58 g

Allergenen Selderij, Gluten, Noten, Lactose. Kan sporen bevatten van andere allergenen.