Risotto met spinazie, geitenkaas en zongedroogde tomaatjes

Risotto met spinazie, geitenkaas en zongedroogde tomaatjes

Risotto is als je't ons vraagt het ultieme Italiaanse comfort food: romige zachte rijst in een heerlijke bouillon met spinazie erbij. De frisse geitenkaas en smaakvolle zongedroogde tomaatjes zorgen voor een perfect tegengewicht. Een vegetarische topper!

Ingrediënten

Ingredientfoto
ui
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
blad­peterselie
Ingredientfoto
zongedroogde tomaat
Ingredientfoto
groente­bouillonblokje
Ingredientfoto
risottorijst
Ingredientfoto
spinazie
Ingredientfoto
parmezaan
Ingredientfoto
zachte geitenkaas

Bereidingswijze

  • Snij de ui fijn en pers de knoflook. Hak de peterselie fijn. Snij de zongedroogde tomaten in fijne reepjes.
  • Verhit de olijfolie in een stoofpot en stoof de fijngehakte ui en de knoflook zachtjes gedurende 7-9 minuten.
  • Breng ondertussen per persoon 500 milliliter water aan de kook en los hierin de groentebouillon op.
  • Verhoog het vuur en voeg de risottorijst bij de ui. Laat 1 minuut bakken en voeg dan de witte wijn toe. Schep regelmatig om tot de wijn helemaal verdampt is.
  • Verlaag het vuur opnieuw en voeg een soeplepel van de groentebouillon toe. Roer goed en voeg een volgende soeplepel groentebouillon toe als bijna al het vocht verdampt is. Blijf dit herhalen tot alle bouillon opgenomen is, dit duurt ongeveer 20 minuten. Blijf heel regelmatig roeren. Kruid met peper en zout.
  • Schep de spinazie, de helft van de parmezaan, de fijngehakte peterselie, de helft van de zongedroogde tomaatjes en de helft van de geitenkaas door de risotto, laat dit 2 minuten staan tot de kaas is gesmolten en de spinazie geslonken.
  • Serveer de risotto met de rest van de parmezaan, geitenkaas en reepjes zongedroogde tomaatjes erover gestrooid.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 10 g blad­peterselie
  • 40 g zongedroogde tomaten
  • 1 groente­bouillonblokje
  • 130 g risottorijst
  • 100 g spinazie
  • 30 g parmezaan
  • 100 g zachte geitenkaas

Uit jouw keuken

  • 1 el olijfolie
  • 100 ml witte wijn
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 569 kcal
  • Koolhydraten 58.64 g
  • Suikers 6.92 g
  • Vetten 22.99 g
  • Verzadigde vetten 9.75 g
  • Eiwitten 19.42 g
  • Vezels 5.15 g

Allergenen Ei, Gluten, Soja, Sulfiet, Vis, Pinda, Schaaldieren, Selderij, Lactose. Kan sporen bevatten van andere allergenen.