Risoni salade met feta

Risoni salade met feta

Een klassieke Griekse salade heb je ongetwijfeld al eens geproefd, met tomaat, paprika, komkommer, olijven, een heerlijke frisse dressing en uiteraard fetakaas. Wij maakten een lekker vullende variant, met risoni pasta erbij. Een heerlijke maaltijdsalade!

Ingrediënten

Ingredientfoto
risoni
Ingredientfoto
kers­tomaat
Ingredientfoto
komkommer
Ingredientfoto
rode ui
Ingredientfoto
zwarte olijf
Ingredientfoto
gele paprika
Ingredientfoto
feta
Ingredientfoto
blad­peterselie
Ingredientfoto
gedroogde oregano

Bereidingswijze

  • Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de risoni beetgaar in 6-8 minuten. Giet af, spoel met koud water en laat uitlekken.
  • Halveer de kerstomaatjes. Snij de komkommer overlangs in 4 en snij dan in plakjes. Snij de ui in halve ringen. Halveer de zwarte olijven. Snij de gele paprika in reepjes. Snij de feta in blokjes. Hak de peterselie fijn.
  • Meng de olijfolie met de wittewijnazijn, de oregano en de fijngehakte peterselie. Kruid bij met peper en zout.
  • Meng de risoni met de vinaigrette. Voeg de tomaten, de komkommer, de zwarte olijven, de plakjes ui, de paprika en de feta toe. Schep voorzichtig om en verdeel over de borden.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 125 g risoni
  • 250 g kers­tomaten
  • 1 komkommer
  • 1 rode ui
  • 50 g zwarte olijven
  • 1 gele paprika
  • 200 g feta
  • 10 g blad­peterselie
  • 1 kl gedroogde oregano

Uit jouw keuken

  • 2 el olijfolie extra vierge
  • 1 el witte­wijnazijn
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 584 kcal
  • Koolhydraten 28.57 g
  • Suikers 11.97 g
  • Vetten 41.58 g
  • Verzadigde vetten 18.06 g
  • Eiwitten 21.76 g
  • Vezels 8.23 g

Allergenen Lactose, Sulfiet. Kan sporen bevatten van andere allergenen.