Ratatouille ovenschotel met lookbroodjes

Deze ovenschotel van ratatouille is lichtjes geniaal: heerlijke rijtjes boordevol groentjes met mozzarella die er mooi tussensmelt. Super lekker met de lookbroodjes die je erbij maakt. Een vegetarisch gerecht waar je iedereen mee zal plezieren.
Ingrediënten

courgette

aubergine

rode ui

tomaat

mozzarella

tomatenpassata

Provençaalse kruiden

knoflook

bruin broodje
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 °C. Snij de courgette en aubergine in plakjes van 0,5 cm. Leg de plakjes courgette en aubergine op keukenpapier en bestrooi met zout. Leg er nog een laag keukenpapier op. Laat even rusten. Snij ook de uien, tomaten en mozzarella in zo fijn mogelijke plakjes.
- Giet de passata in een ovenschaal en strooi er de helft van de Provencaalse kruiden op. Dep de aubergine- en courgetteplakjes goed droog en kruid met peper. Maak rijtjes in de ovenschaal met afwisselend een plakje tomaat, courgette, rode ui, mozzarella, aubergine,... Ga zo voort tot alle ingrediënten opgebruikt zijn. Bestrooi met de rest van de Provençaalse kruiden en zet 25 minuten in de voorverwarmde oven.
- Laat ondertussen de boter smelten in een pannetje. Pers de knoflook en voeg toe aan de boter. Kruid met peper en zout. Snij de bruine broodjes in plakjes en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk met de gesmolten lookboter. Zet de bakplaat 10 minuten mee in de oven.
- Serveer de ratatouille met de lookbroodjes.
Ingrediënten voor 2 personen
- 1 courgette
- 1 aubergine
- 1 rode ui
- 2 tomaten
- 250 g mozzarella
- 250 ml tomatenpassata
- 1 el Provençaalse kruiden
- 2 teentjes knoflook
- 2 bruine broodjes
Uit jouw keuken
- 2 el boter
- peper en zout
Voedingswaarden per portie
- Calorieën 963 kcal
- Koolhydraten 89 g
- Suikers 19.93 g
- Vetten 44.64 g
- Verzadigde vetten 25.91 g
- Eiwitten 44.1 g
- Vezels 16.49 g
Allergenen Lactose, Gluten, Noten, Sesam, Soja. Kan sporen bevatten van andere allergenen.