Ratatouille met zoete aardappel

Ratatouille met zoete aardappel

Steffi: "Een bord bomvol groenten, zo heb ik het graag. En veel meer comfortfood dan dit wordt het niet. Dit gerecht voorziet je van allerlei mediterraanse goodies om je lijf te verwennen."

Ingrediënten

Ingredientfoto
zoete aardappel
Ingredientfoto
courgette
Ingredientfoto
aubergine
Ingredientfoto
rode paprika
Ingredientfoto
pijnboompit
Ingredientfoto
ui
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
tomaten­passata
Ingredientfoto
tijm

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 170 °C. Schil de zoete aardappelen. Snij de zoete aardappelen, courgette, aubergine en rode paprika in blokjes. Bedek een bakplaat met bakpapier en schik hierop de groenten. Heb je te veel groenten voor 1 ovenplaat? Leg de zoete aardappel dan op een aparte ovenplaat. Besprenkel met de helft van de olijfolie en zet 20 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Kleur de pijnboompitten in een antikleefpan zonder vetstof.
  • Snij de ui fijn en pers de knoflook. Verhit de rest van de olijfolie in een grote pot. Stoof de ui 2 minuten en voeg dan de knoflook toe. Voeg de gegrilde groenten en de tomatenpassata toe. Rits de blaadjes van de takjes tijm (hou er 1 apart voor de afwerking) en voeg toe. Laat de saus enkele minuten pruttelen. Voeg de balsamico toe en kruid met peper en zout.
  • Serveer de ratatouille met de rest van de tijm en de geroosterde pijnboompitten.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 400 g zoete aardappelen
  • 1 courgette
  • 1 aubergine
  • 1 rode paprika
  • 30 g pijnboompitten
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 500 ml tomaten­passata
  • 4 takjes tijm

Uit jouw keuken

  • 2 el olijfolie
  • 1 el balsamico
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 596 kcal
  • Koolhydraten 70.66 g
  • Suikers 28.86 g
  • Vetten 24.14 g
  • Verzadigde vetten 3.41 g
  • Eiwitten 16.34 g
  • Vezels 18.17 g

Allergenen Noten, Sulfiet. Kan sporen bevatten van andere allergenen.