Ratatouille met geitenkaaskorstje

Ratatouille met geitenkaaskorstje

Een originele en koolhydraatarme ovenschotel met courgetteplakjes. We maken erbij een heerlijke tomatensaus bomvol groenten en bechamel die samen met geitenkaas mooi in de oven gratineert. Een vegetarische low carb topper!

Ingrediënten

Ingredientfoto
courgette
Ingredientfoto
ui
Ingredientfoto
rode paprika
Ingredientfoto
aubergine
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
Italiaanse kruiden
Ingredientfoto
gratinkaas
Ingredientfoto
tomaten­blokjes
Ingredientfoto
geitenkaas

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Trek met een dunschiller in de lengte plakjes van de courgette. Snij het zachte binnenste in blokjes. Snij de ui fijn. Snij de paprika in blokjes. Snij de aubergine in gelijke blokjes. Pers de knoflook.
  • Verhit de helft van de olijfolie in een grote pan en voeg de ui, paprika, aubergine, de fijngesneden courgetteblokjes en Italiaanse kruiden toe. Laat 8-10 minuten bakken, tot de groenten mooi gekleurd zijn.
  • Smelt de boter in een steelpan en voeg er al roerend de bloem aan toe tot ze opdroogt. Schenk er geleidelijk de melk bij. Laat al roerend binden tot een saus. Meng er de gratinkaas door, blijf roeren tot de kaas volledig gesmolten is. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.
  • Voeg de knoflook toe aan de pan met de groenten, laat 1 minuut meebakken en voeg dan het blik tomatenblokjes toe en laat nog 5 minuten pruttelen. Kruid met peper en zout, roer goed om en haal van het vuur.
  • Bestrijk een ovenschaal met de rest van de olijfolie en leg hier 1/3de van de courgetteplakjes op. Kruid met peper en zout. Schep hierop de helft van de groentensaus. Schik hierop opnieuw 1/3de van de courgetteplakjes. Kruid met peper en zout. Verdeel hier de helft van de bechamelsaus over.
  • Schep er de rest van de groentensaus op, beleg met de rest van de courgetteplakjes, kruid met peper en zout en verdeel er de rest van de bechamelsaus over. Verkruimel de geitenkaas in kleine stukjes en verdeel over de bechamelsaus. Zet de ovenschaal 20 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Serveer de ovenschotel.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 1 courgette
  • 1 ui
  • 1 rode paprika
  • 1 aubergine
  • 1 teentje knoflook
  • 1 kl Italiaanse kruiden
  • 40 g gratinkaas
  • 1 blik tomaten­blokjes
  • 100 g geitenkaas

Uit jouw keuken

  • 1½ el olijfolie
  • 2 el boter
  • 2 el bloem
  • 300 ml melk
  • snufje nootmuskaat
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 708 kcal
  • Koolhydraten 47.6 g
  • Suikers 28.72 g
  • Vetten 43.54 g
  • Verzadigde vetten 21.89 g
  • Eiwitten 27 g
  • Vezels 12.09 g

Allergenen Lactose, Gluten, Soja. Kan sporen bevatten van andere allergenen.