Ragout met gehaktballetjes en veel groenten

Ragout is een stoofpotje bomvol smaak. Klassiek wordt het gemaakt met stukjes vlees of vis, maar omdat we zo van gehaktballetjes houden, hebben we er een originele versie mee bedacht. En omdat we dan toch origineel bezig zijn, hebben we er gelijk zoete aardappel en heel veel groenten aan toegevoegd. Spannend, maar we beloven het: overheerlijk!
Ingrediënten

zoete aardappel

wortel

ui

selder

gemengd gehakt

panko

paprikapoeder

tomatenpuree

runderbouillonblokje

spinazie

krulpeterselie
Bereidingswijze
- Schil en snij de zoete aardappelen in blokjes van 1 centimeter. Schil de wortelen en snij in fijne plakjes. Snij de ui in plakjes. Snij de selder in boogjes.
- Doe het gehakt, de panko en het paprikapoeder in een kom en meng goed. Rol er balletjes van.
- Verhit de helft van de olijfolie in een grote pan en bak de gehaktballetjes rondom aan. Schep ze uit de pan en hou apart.
- Verhit de rest van de olijfolie in dezelfde pan en voeg de blokjes zoete aardappel toe. Kruid met zout en peper. Laat 3 minuten bakken op middelhoog vuur. Voeg dan de wortel, ui en selder toe. Laat 4-6 minuten bakken en schep regelmatig om.
- Voeg de tomatenpuree toe en laat 2 minuten meebakken. Blus de pan met 250 milliliter water per persoon. Verkruimel de bouillon over de pan en roer alles goed om. Voeg de gehaktballetjes en de spinazie toe. Schep goed om. Laat 5 minuten pruttelen.
- Meng het maïszetmeel met een scheutje water, roer goed los en voeg toe aan de pan. Roer goed om en laat nog 3 minuten indikken. Kruid met peper en zout en serveer, met fijngesneden peterselie erover gestrooid.
Ingrediënten voor 2 personen
- 400 g zoete aardappelen
- 2 wortelen
- 1 ui
- 3 stengels selder
- 300 g gemengd gehakt
- 4 el panko
- 1 kl paprikapoeder
- ½ blikje tomatenpuree
- 1 runderbouillonblokje
- 100 g spinazie
- 10 g krulpeterselie
Uit jouw keuken
- 2 el olijfolie
- 1 el maïszetmeel
- peper en zout
Voedingswaarden per portie
- Calorieën 719 kcal
- Koolhydraten 67.25 g
- Suikers 17.46 g
- Vetten 33.77 g
- Verzadigde vetten 9.43 g
- Eiwitten 32.67 g
- Vezels 13.86 g
Allergenen Lactose, Vis, Selderij, Gluten, Soja. Kan sporen bevatten van andere allergenen.