Ragout met gehaktballetjes en veel groenten

Ragout met gehaktballetjes en veel groenten

Ragout is een stoofpotje bomvol smaak. Klassiek wordt het gemaakt met stukjes vlees of vis, maar omdat we zo van gehaktballetjes houden, hebben we er een originele versie mee bedacht. En omdat we dan toch origineel bezig zijn, hebben we er gelijk zoete aardappel en heel veel groenten aan toegevoegd. Spannend, maar we beloven het: overheerlijk!

Ingrediënten

Ingredientfoto
zoete aardappel
Ingredientfoto
wortel
Ingredientfoto
ui
Ingredientfoto
selder
Ingredientfoto
gemengd gehakt
Ingredientfoto
panko
Ingredientfoto
paprika­poeder
Ingredientfoto
tomaten­puree
Ingredientfoto
runder­bouillonblokje
Ingredientfoto
spinazie
Ingredientfoto
krul­peterselie

Bereidingswijze

  • Schil en snij de zoete aardappelen in blokjes van 1 centimeter. Schil de wortelen en snij in fijne plakjes. Snij de ui in plakjes. Snij de selder in boogjes.
  • Doe het gehakt, de panko en het paprikapoeder in een kom en meng goed. Rol er balletjes van.
  • Verhit de helft van de olijfolie in een grote pan en bak de gehaktballetjes rondom aan. Schep ze uit de pan en hou apart.
  • Verhit de rest van de olijfolie in dezelfde pan en voeg de blokjes zoete aardappel toe. Kruid met zout en peper. Laat 3 minuten bakken op middelhoog vuur. Voeg dan de wortel, ui en selder toe. Laat 4-6 minuten bakken en schep regelmatig om.
  • Voeg de tomatenpuree toe en laat 2 minuten meebakken. Blus de pan met 250 milliliter water per persoon. Verkruimel de bouillon over de pan en roer alles goed om. Voeg de gehaktballetjes en de spinazie toe. Schep goed om. Laat 5 minuten pruttelen.
  • Meng het maïszetmeel met een scheutje water, roer goed los en voeg toe aan de pan. Roer goed om en laat nog 3 minuten indikken. Kruid met peper en zout en serveer, met de fijngesneden peterselie erover gestrooid.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 400 g zoete aardappelen
  • 2 wortelen
  • 1 ui
  • 3 stengels selder
  • 300 g gemengd gehakt
  • 4 el panko
  • 1 kl paprika­poeder
  • ½ blikje tomaten­puree
  • 1 runder­bouillonblokje
  • 100 g spinazie
  • 10 g krul­peterselie

Uit jouw keuken

  • 1 el maïszetmeel
  • 2 el olijfolie
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 703 kcal
  • Koolhydraten 64.77 g
  • Suikers 15.08 g
  • Vetten 33.68 g
  • Verzadigde vetten 9.42 g
  • Eiwitten 32.19 g
  • Vezels 12.43 g

Allergenen Selderij, Gluten, Soja, Lactose. Kan sporen bevatten van andere allergenen.