Quinoabowl met gegrilde courgette, feta en veenbessen

Quinoabowl met gegrilde courgette, feta en veenbessen

Mag het vandaag eens gezond zijn? En graag ook lekker? Dan hebben we een ideaal gerecht voor jou in petto! Een heerlijke hippe quinoabowl met lekkere gegrilde courgette, een frisse citroendressing, feta en afgewerkt met gedroogde veenbessen. Laat het smaken!

Ingrediënten

Ingredientfoto
quinoa
Ingredientfoto
courgette
Ingredientfoto
kers­tomaat
Ingredientfoto
koriander
Ingredientfoto
citroen
Ingredientfoto
feta
Ingredientfoto
gedroogde veenbes

Bereidingswijze

  • Spoel de quinoa grondig met water. Doe per persoon 130 milliliter licht gezouten water in een kookpotje, voeg de gespoelde quinoa toe en breng aan de kook. Laat gedurende 10 minuten koken op een matig vuur. Laat de quinoa daarna nog 5 minuten afgedekt wellen. Roer los met een vork.
  • Snij de courgette in lange plakken en bestrijk ze met de olijfolie. Verhit een grillpan en grill de plakken. (Je kan dit ook in een antikleefpan bakken). Kruid de gegrilde courgette met peper en zout en snij ze in blokjes.
  • Halveer de kerstomaatjes. Snij de koriander fijn. Was en rasp de schil van de citroen en pers het sap uit. Meng de extra vierge olijfolie met het citroensap en -zeste, de helft van de fijngesneden koriander en peper en zout. Meng deze dressing door de quinoa, samen met de gegrilde courgette en de kerstomaatjes. Breng op smaak met peper en zout.
  • Werk de quinoa af met de rest van de koriander, de verkruimelde feta en de gedroogde veenbessen en serveer.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 130 g quinoa
  • 1 courgette
  • 125 g kers­tomaten
  • 10 g koriander
  • ½ citroen
  • 100 g feta
  • 30 g gedroogde veenbessen

Uit jouw keuken

  • 2 el olijfolie
  • 2 el olijfolie extra vierge
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 763 kcal
  • Koolhydraten 65.13 g
  • Suikers 20.75 g
  • Vetten 45.38 g
  • Verzadigde vetten 12.64 g
  • Eiwitten 21.66 g
  • Vezels 6.34 g

Allergenen Lactose, Gluten, Soja. Kan sporen bevatten van andere allergenen.