Quinoa waldorf salade met feta

Quinoa waldorf salade met feta

Waldorf salade werd het eerst geserveerd in het Waldorf Astoria hotel in New York. Een iconisch bordje groenten met selder, appel en walnoten. Wij geven er graag een gezonde twist aan, en serveren het met voedzame quinoa, het supergraan en wat feta om er een echte maaltijdsalade van te maken. Smakelijk!

Ingrediënten

Ingredientfoto
quinoa
Ingredientfoto
citroen
Ingredientfoto
appel
Ingredientfoto
selder
Ingredientfoto
feta
Ingredientfoto
rucola
Ingredientfoto
walnoot

Bereidingswijze

  • Spoel de quinoa grondig met water. Doe per persoon 130 milliliter licht gezouten water in een kookpotje en voeg de gespoelde quinoa toe en breng aan de kook. Laat gedurende 10 minuten koken op een matig vuur. Laat de quinoa daarna nog 5 minuten afgedekt wellen.
  • Was en rasp de schil van de citroen. Schil de appel en snij in fijne plakjes. Besprenkel de appelpartjes met wat citroensap. Snij de selder overlangs in 2 en dan in blokjes. Verbrokkel de feta.
  • Roer de quinoa los met een vork en meng er de citroenzeste door.
  • Doe de quinoa, selder, appel, rucola, walnoten, de extra vierge olijfolie en de wittewijnazijn samen in een kom en meng goed door elkaar. Kruid met peper en zout.
  • Serveer de salade met de feta erover gestrooid.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 130 g quinoa
  • ½ citroen
  • 1 appel
  • 1 stengel selder
  • 100 g feta
  • 50 g rucola
  • 30 g walnoten

Uit jouw keuken

  • 2 el olijfolie extra vierge
  • 1 kl witte­wijnazijn
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 666 kcal
  • Koolhydraten 54.62 g
  • Suikers 11.52 g
  • Vetten 39.75 g
  • Verzadigde vetten 11.21 g
  • Eiwitten 20.69 g
  • Vezels 6.3 g

Allergenen Selderij, Lactose, Noten, Sulfiet. Kan sporen bevatten van andere allergenen.