Quinoa waldorf salade met feta

Quinoa waldorf salade met feta

Waldorf salade werd het eerst geserveerd in het Waldorf Astoria hotel in New York. Een iconisch bordje groenten met selder, appel en walnoten. Wij geven er graag een gezonde twist aan, en serveren het met voedzame quinoa, het supergraan en wat feta om er een echte maaltijdsalade van te maken. Smakelijk!

Ingrediënten

Ingredientfoto
quinoa
Ingredientfoto
citroen
Ingredientfoto
appel
Ingredientfoto
selder
Ingredientfoto
feta
Ingredientfoto
rucola
Ingredientfoto
walnoot

Bereidingswijze

  • Breng per persoon 200 milliliter gezouten water aan de kook. Voeg de quinoa toe en laat ongeveer 15 minuten pruttelen op een matig vuur, totdat alle water is opgenomen. Roer regelmatig om.
  • Was en rasp de schil van de citroen. Schil de appel en snij in fijne plakjes. Besprenkel de appelpartjes met wat citroensap. Snij de selder overlangs in 2 en dan in fijne blokjes. Verbrokkel de feta.
  • Roer de quinoa los met een vork en meng er de citroenzeste door.
  • Doe de quinoa, selder, appel, rucola, walnoten, de extra vierge olijfolie en de wittewijnazijn samen in een kom en meng goed door elkaar. Kruid met peper en zout.
  • Serveer de salade met de feta erover gestrooid.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 130 g quinoa
  • ½ citroen
  • 1 appel
  • 1 stengel selder
  • 100 g feta
  • 50 g rucola
  • 30 g walnoten

Uit jouw keuken

  • 2 el olijfolie extra vierge
  • 1 kl witte­wijnazijn
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 679 kcal
  • Koolhydraten 60.92 g
  • Suikers 17.71 g
  • Vetten 39.75 g
  • Verzadigde vetten 11.21 g
  • Eiwitten 20.9 g
  • Vezels 7.51 g

Allergenen Selderij, Lactose, Noten, Sulfiet. Kan sporen bevatten van andere allergenen.