Quinoa primavera met kip

Quinoa primavera met kip

Deze quinoa primavera is het perfecte lichte gerecht om de lente te vieren. Voedzame quinoa met lekker veel groenten, waaronder onze geliefde asperges en sappige reepjes kip. Een frisse dressing met citroenzeste maakt dit heerlijke gerechtje af. Laat het smaken!

Ingrediënten

Ingredientfoto
lente-uitje
Ingredientfoto
citroen
Ingredientfoto
jonge wortel
Ingredientfoto
groene asperge
Ingredientfoto
kippen­bouillonblokje
Ingredientfoto
kipfilet
Ingredientfoto
quinoa
Ingredientfoto
blad­peterselie

Bereidingswijze

  • Snij de lente-uitjes in ringetjes. Was de citroen goed, rasp de schil en pers het sap uit. Schil de wortelen met een dunschiller en snij ze overlangs in twee. Snij het houterige uiteinde van de asperges en snij in drie stukken. Breng per persoon 200 milliliter water aan de kook en los er de kippenbouillon in op.
  • Verhit de olijfolie in een kookpot en stoof de lente-uitjes aan. Schenk er na 3 minuten de bouillon bij.
  • Voeg de kipfilets, de helft van de citroenzeste, de quinoa, de worteltjes en een snufje zout toe. Breng aan de kook en laat 10 minuten sudderen. Hak ondertussen de peterselie fijn. Meng het citroensap met de rest van de citroenzeste, de extra vierge olijfolie, peper en zout. Dit is de dressing.
  • Voeg dan de asperges toe en kook nog 5 minuten. Haal van het vuur.
  • Schep de kipfilets uit de pot en scheur ze in stukjes. Roer de quinoa los met een vork en kruid bij met peper en zout.
  • Verdeel de quinoa met de groenten en de kip over de borden. Werk af met de peterselie en de dressing.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 3 lente-uitjes
  • ½ citroen
  • 6 jonge wortelen
  • 250 g groene asperges
  • ½ kippen­bouillonblokje
  • 2 kipfilets
  • 100 g quinoa
  • 10 g blad­peterselie

Uit jouw keuken

  • 1 el olijfolie
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 489 kcal
  • Koolhydraten 35.84 g
  • Suikers 3.73 g
  • Vetten 19.94 g
  • Verzadigde vetten 3.06 g
  • Eiwitten 39.48 g
  • Vezels 4.65 g

Allergenen Selderij. Kan sporen bevatten van andere allergenen.