Quinoa-broccoli burgers met mosterdroomsaus, krieltjes en boontjes

Quinoa-broccoli burgers met mosterdroomsaus, krieltjes en boontjes

Een echte klassieker uit grootmoeders keuken, die jij in 15 minuten op tafel kan zetten en in een vegetarisch jasje! Originele quinoa-broccoliburgers met een mosterdroomsausje, gestoomde krieltjes en knapperige sperziebonen. Lang leve de (snelle) klassiekers!

Ingrediënten

Ingredientfoto
krielaardappel
Ingredientfoto
sperzieboon
Ingredientfoto
kippen­bouillonblokje
Ingredientfoto
lichte room
Ingredientfoto
quinoa-broccoli burger

Bereidingswijze

  • Halveer de krieltjes in de lengte. Breng een pot gezouten water met de krieltjes aan de kook en laat 8 minuten koken.
  • Snij ondertussen de uiteinden van de sperziebonen. Voeg ze toe aan de krieltjes en laat nog 7 minuten koken. Giet af.
  • Maak de mosterdsaus. Breng de witte wijn en per persoon 50 milliliter water samen aan de kook in de steelpan en verkruimel de kippenbouilllon erbij. Laat tot 1/3de inkoken. Verlaag het vuur en doe er de mosterd en de room bij. Roer goed om en laat de saus indikken. Kruid met peper en zout.
  • Warm de quinoa-broccoli burgers op in een antikleefpan zonder vetstof op een lage stand, 2 minuten aan elke kant.
  • Serveer de krieltjes en boontjes samen met veggie burgers en de mosterdsaus.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 400 g krielaardappelen
  • 300 g sperziebonen
  • ½ kippen­bouillonblokje
  • 1 brikje lichte room
  • 2 quinoa-broccoli burgers

Uit jouw keuken

  • 50 ml witte wijn
  • 2 el mosterd
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 509 kcal
  • Koolhydraten 60.65 g
  • Suikers 6.92 g
  • Vetten 18.36 g
  • Verzadigde vetten 10.23 g
  • Eiwitten 16.93 g
  • Vezels 10.51 g

Allergenen Selderij, Lactose, Ei, Gluten, Mosterd, Sesam, Soja, Sulfiet. Kan sporen bevatten van andere allergenen.