Quinoa-broccoli burgers met mosterdroomsaus, krieltjes en boontjes

Een echte klassieker uit grootmoeders keuken, die jij in 15 minuten op tafel kan zetten en in een vegetarisch jasje! Originele quinoa-broccoliburgers met een mosterdroomsausje, gestoomde krieltjes en knapperige sperziebonen. Lang leve de (snelle) klassiekers!
Ingrediënten

krielaardappel

sperzieboon

kippenbouillonblokje

lichte room

quinoa-broccoli burger
Bereidingswijze
- Halveer de krieltjes in de lengte. Breng een pot gezouten water met de krieltjes aan de kook en laat 8 minuten koken.
- Snij ondertussen de uiteinden van de sperziebonen. Voeg ze toe aan de krieltjes en laat nog 7 minuten koken. Giet af.
- Maak de mosterdsaus. Breng de witte wijn en per persoon 50 milliliter water samen aan de kook in de steelpan en verkruimel de kippenbouilllon erbij. Laat tot 1/3de inkoken. Verlaag het vuur en doe er de mosterd en de room bij. Roer goed om en laat de saus indikken. Kruid met peper en zout.
- Warm de quinoa-broccoli burgers op in een antikleefpan zonder vetstof op een lage stand, 2 minuten aan elke kant.
- Serveer de krieltjes en boontjes samen met veggie burgers en de mosterdsaus.
Ingrediënten voor 2 personen
- 400 g krielaardappelen
- 300 g sperziebonen
- ½ kippenbouillonblokje
- 1 brikje lichte room
- 2 quinoa-broccoli burgers
Uit jouw keuken
- 50 ml witte wijn
- 2 el mosterd
- peper en zout
Voedingswaarden per portie
- Calorieën 509 kcal
- Koolhydraten 60.65 g
- Suikers 6.92 g
- Vetten 18.36 g
- Verzadigde vetten 10.23 g
- Eiwitten 16.93 g
- Vezels 10.51 g
Allergenen Selderij, Lactose, Ei, Gluten, Mosterd, Sesam, Soja, Sulfiet. Kan sporen bevatten van andere allergenen.