Quiche met prei, dille en feta

Quiche met prei, dille en feta

Quiche zou best wel eens wat vaker op het menu mogen staan, vind je niet? Een heerlijke hartige en vegetarische taart met een zalige vulling van gestoofde prei, dille en feta. En als je niet alles opkrijgt, kan je de volgende dag nog een stukje meenemen voor de lunch, handig!

Ingrediënten

Ingredientfoto
bladerdeeg
Ingredientfoto
prei
Ingredientfoto
dille
Ingredientfoto
feta
Ingredientfoto
ei
Ingredientfoto
lichte room

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 180 °C. Leg het vel bladerdeeg in een ronde quichevorm. Prik gaatjes in het deeg met een vork. Bedek met een bakpapier en vul met bakparels (of een ander gewicht zoals ongekookte rijst) en bak 20 minuten voor.
  • Was en snij de prei in ringen. Hak de dille fijn. Snij de feta in blokjes. Verhit de olijfolie in een pan en stoof de preiringen aan gedurende 5 minuten.
  • Doe de eieren, de room en de dille in een mengkom en meng goed, kruid met peper en zout. Verdeel de gestoofde prei over het voorgebakken deeg en schenk er het eimengsel bij. Verdeel de feta over het geheel. Zet 15 minuten in de oven tot de eieren gestold zijn. Snij in spieën en serveer.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 1 vel bladerdeeg
  • 2 stengels prei
  • 10 g dille
  • 200 g feta
  • 3 eieren
  • 100 ml lichte room

Uit jouw keuken

  • 1 el olijfolie
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 963 kcal
  • Koolhydraten 46.63 g
  • Suikers 7 g
  • Vetten 73.04 g
  • Verzadigde vetten 35.95 g
  • Eiwitten 31.37 g
  • Vezels 1.45 g

Allergenen Gluten, Lactose, Ei, Sulfiet. Kan sporen bevatten van andere allergenen.