Quiche met prei, dille en feta

Quiche met prei, dille en feta

Quiche zou best wel eens wat vaker op het menu mogen staan, vind je niet? Een heerlijke hartige en vegetarische taart met een zalige vulling van gestoofde prei, dille en feta. En als je niet alles opkrijgt, kan je de volgende dag nog een stukje meenemen voor de lunch, handig!

Ingrediënten

Ingredientfoto
bladerdeeg
Ingredientfoto
prei
Ingredientfoto
dille
Ingredientfoto
feta
Ingredientfoto
bio-ei
Ingredientfoto
lichte room
Ingredientfoto
little gem

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 180 °C. Leg het vel bladerdeeg in een ronde quichevorm. Prik gaatjes in het deeg met een vork. Bedek met een bakpapier en vul met bakparels (of een ander gewicht zoals ongekookte rijst) en bak 20 minuten voor.
  • Was en snij de prei in ringen. Hak de dille fijn. Snij de feta in blokjes. Verhit de olijfolie in een pan en stoof de preiringen aan gedurende 5 minuten.
  • Doe de eieren, de room en de dille in een mengkom en meng goed, kruid met peper en zout. Verdeel de gestoofde prei over het voorgebakken deeg en schenk er het eimengsel bij. Verdeel de feta over het geheel. Zet 15 minuten in de oven tot de eieren gestold zijn.
  • Maak de blaadjes van de little gem los en snij in grove stukken. Doe de wittewijnazijn en de extra vierge olijfolie in een kommetje en meng goed door elkaar. Kruid met peper en zout. Meng de little gem met de dressing net voor het serveren.
  • Snij de quiche in spieën en serveer met het slaatje.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 1 vel bladerdeeg
  • 2 stengels prei
  • 10 g dille
  • 200 g feta
  • 3 bio-eieren
  • 100 ml lichte room
  • 2 little gems

Uit jouw keuken

  • 1 el olijfolie
  • 2 el olijfolie extra vierge
  • 1 el witte­wijnazijn
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 1208 kcal
  • Koolhydraten 61.31 g
  • Suikers 18.14 g
  • Vetten 89.2 g
  • Verzadigde vetten 38.14 g
  • Eiwitten 38.52 g
  • Vezels 11.03 g

Allergenen Gluten, Lactose, Ei, Sulfiet. Kan sporen bevatten van andere allergenen.