Quiche Lorraine

Quiche Lorraine

Quiche Lorraine is dé Franse quiche bij uitstek met een heerlijke vulling van gestoofde prei, kaas, eitjes en hamblokjes. Een heerlijke hartige taart waar je ongetwijfeld mee kan scoren! En heb je nog een stukje over? Ook heerlijk koud als lunch de volgende dag, handig toch?

Ingrediënten

Ingredientfoto
bladerdeeg
Ingredientfoto
prei
Ingredientfoto
hamblokje
Ingredientfoto
bio-ei
Ingredientfoto
lichte room
Ingredientfoto
emmental
Ingredientfoto
little gem

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 180 °C. Leg het vel bladerdeeg in een ronde quichevorm. Prik gaatjes in het deeg met een vork. Bedek met een bakpapier en vul met bakparels (of een ander gewicht zoals ongekookte rijst) en bak 20 minuten voor.
  • Was en snij de prei in ringen. Verhit de olijfolie in een pan en stoof de preiringen en hamblokjes aan gedurende 5 minuten.
  • Doe de eieren, de room en de helft van de geraspte kaas in een mengkom en meng goed, kruid met peper en zout. Verdeel de gestoofde prei met hamblokjes over het voorgebakken deeg en schenk er het eimengsel bij. Strooi er de rest van de geraspte kaas over. Zet 15 minuten in de oven tot de eieren gestold zijn.
  • Maak de blaadjes van de little gem los en snij in grove stukken. Doe de wittewijnazijn en de extra vierge olijfolie in een kommetje en meng goed door elkaar. Kruid met peper en zout. Meng de little gem met de dressing net voor het serveren.
  • Snij de quiche in spieën en serveer met het slaatje.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 1 vel bladerdeeg
  • 2 stengels prei
  • 200 g hamblokjes
  • 3 bio-eieren
  • 1 brikje lichte room
  • 40 g emmentaler
  • 2 little gems

Uit jouw keuken

  • 1 el olijfolie
  • 2 el olijfolie extra vierge
  • 1 el witte­wijnazijn
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 1219 kcal
  • Koolhydraten 62.07 g
  • Suikers 19.98 g
  • Vetten 85.7 g
  • Verzadigde vetten 32.24 g
  • Eiwitten 48.12 g
  • Vezels 11.04 g

Allergenen Gluten, Ei, Lactose, Soja, Sulfiet. Kan sporen bevatten van andere allergenen.