Quesadilla's met kip en kerstomatensalsa

Quesadilla's met kip en kerstomatensalsa

Queso is het spaanse woord voor kaas, dus kan je al wel raden waar quesadilla's mee gemaakt zijn! Het is een topper uit de Mexicaanse keuken. Je vult tortilla's met een heerlijke mengeling van kaas, paprika en kruidige kippenblokjes en bakt de quesadilla dan nog even in de pan, zodat de kaas helemaal begint te smelten. Zalig!

Ingrediënten

Ingredientfoto
rode ui
Ingredientfoto
rode paprika
Ingredientfoto
kipfilet
Ingredientfoto
koriander
Ingredientfoto
kers­tomaat
Ingredientfoto
limoen
Ingredientfoto
little gem
Ingredientfoto
Mexicaanse kruidenmix
Ingredientfoto
emmental
Ingredientfoto
tortilla
Ingredientfoto
zure room

Bereidingswijze

  • Snij de rode ui fijn. Snij de rode paprika in blokjes. Snij de kip in kleine blokjes. Hak de koriander fijn.
  • Snij de kerstomaatjes in kwartjes. Doe de helft van de fijngesneden rode ui, de kerstomaatjes en de koriander in een kommetje. Pers er het limoensap bij, voeg cayennepeper toe naar eigen smaak en kruid met peper en zout. Meng goed door elkaar. Snij de little gem in fijne reepjes.
  • Verhit de olijfolie in een grote antikleefpan en stoof de rest van de ui en de paprika aan. Voeg na 2 minuten de kippenblokjes toe. Roerbak voor 4 minuten en voeg dan de Mexicaanse kruidenmengeling toe. Kruid met peper en zout. Schep uit de pan en laat even afkoelen. Bestrooi met de geraspte kaas en meng goed door elkaar.
  • Verdeel de vulling over de tortilla's en vouw ze dubbel, duw goed aan. Verhit een antikleefpan (zonder vetstof) op een matig vuur en leg er 2 dubbelgevouwen quesadilla's in. Draai voorzichtig om na 3 minuten en laat opnieuw 3 minuten bakken. Schep uit de pan en bak de rest van de quesadilla's.
  • Snij de quesadilla's in driehoekjes en serveer met de tomatensalsa, de sla en een schepje zure room.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 1 rode ui
  • 1 rode paprika
  • 2 kipfilets
  • 10 g koriander
  • 125 g kers­tomaten
  • ½ limoen
  • 1 little gem
  • 1 el Mexicaanse kruidenmix
  • 100 g emmentaler
  • 4 tortilla's
  • 2 el zure room

Uit jouw keuken

  • ½ kl cayenne­peper
  • 1 el olijfolie
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 758 kcal
  • Koolhydraten 53.38 g
  • Suikers 9.86 g
  • Vetten 33.74 g
  • Verzadigde vetten 16.25 g
  • Eiwitten 53.79 g
  • Vezels 6.44 g

Allergenen Ei, Gluten, Lactose. Kan sporen bevatten van andere allergenen.