Puree met worst, tomaten en bonensaus

Soms is er niks beter dan een bord echt comfort food. Eenvoudige ingrediënten die met liefde bereid worden tot een smakelijke maaltijd, meer moet dat niet zijn. Deze puree met worst, tomaten en bonensaus is verrassend simpel om te maken. Eén hap van dit gerecht brengt je zo terug naar je kindertijd.
Ingrediënten

bloemige aardappel

tijm

ui

tomaat

knoflook

braadworst

chilivlokken

kippenbouillonblokje

rode bonen
Bereidingswijze
- Breng water aan de kook met wat zout. Schil de aardappelen en snij ze in stukjes. Kook de aardappelen 15 minuten gaar in het kokend water.
- Rits de blaadjes van de tijm. Pel de ui en snipper fijn. Snij de tomaten in grote stukken. Pel de knoflook en snipper ook fijn.
- Verhit de plantaardige olie in een grote pan en bak de worsten rondom bruin. Schep de worsten uit de pan en zet even opzij.
- Stoof in dezelfde pan de ui met de knoflook zacht. Voeg de chilivlokken toe (gebruik minder als je niet van pikant houdt) en roer om.
- Doe de worsten terug in de pan. Voeg de tomaten en 200 milliliter water toe. Verkruimel de kippenbouillon erover. Breng aan de kook en laat 10-15 minuten sudderen.
- Giet de aardappelen af en stamp ze fijn. Voeg de boter, de melk, peper, zout en nootmuskaat toe. Meng goed.
- Laat de bonen uitlekken en voeg ze samen met de tijm toe aan de pan met worsten. Laat nog even doorwarmen. Verdeel de worst met saus over de borden en serveer met de puree.
Ingrediënten voor 2 personen
- 500 g bloemige aardappelen
- 2 takjes tijm
- 1 ui
- 2 tomaten
- 2 teentjes knoflook
- 2 braadworsten
- 1 kl chilivlokken
- 1 kippenbouillonblokje
- 1 blik rode bonen
Uit jouw keuken
- 1 el plantaardige olie
- 1 el boter
- 3 el melk
- snufje nootmuskaat
- peper en zout
Voedingswaarden per portie
- Calorieën 1025 kcal
- Koolhydraten 93.31 g
- Suikers 11.4 g
- Vetten 48.1 g
- Verzadigde vetten 16.76 g
- Eiwitten 49.23 g
- Vezels 13.35 g
Allergenen Selderij, Lactose. Kan sporen bevatten van andere allergenen.