Pulled chicken wraps met coleslaw

Pulled chicken wraps met coleslaw

Wraps zijn een favoriet van jong en oud! Vandaag maken we een originele versie met 'pulled chicken' en 'coleslaw' als vulling. Op en top Amerikaans en toch met lekker veel (verborgen) groenten. Dit moet je proeven!

Ingrediënten

Ingredientfoto
kippen­bouillonblokje
Ingredientfoto
kipfilet
Ingredientfoto
little gem
Ingredientfoto
wortel
Ingredientfoto
appel
Ingredientfoto
rode ui
Ingredientfoto
wittekool
Ingredientfoto
rozijn
Ingredientfoto
paprika­poeder
Ingredientfoto
tortilla

Bereidingswijze

  • Breng een pot water aan de kook en los er de kippenbouillon in op. Voeg de kipfilets in hun geheel toe en laat ze 10-12 minuten pocheren. Schep dan uit het kookvocht en laat even afkoelen.
  • Maak de blaadjes los van de little gem en snij in fijne reepjes. Schil en rasp de wortel(en) en appel met een grove rasp. Snij de rode ui in fijne halve ringen en doe in een kommetje. Breng water aan de kook en giet bij de rode ui tot ze onder staat. Laat 2 minuten trekken.
  • Doe de wittekool, geraspte wortel, appel en rozijnen in een kom. Meng er de mayonaise, de helft van de wittewijnazijn en peper en zout door. Zet even opzij. Giet het water af van de rode ui en meng er de rest van de wittewijnazijn en de helft van de suiker door. Kruid met peper en zout.
  • Meng de ketchup met de mosterd, de rest van de suiker, het paprikapoeder en een snuf peper en zout in een kom.
  • Wanneer de kip genoeg afgekoeld is, zodat je de filets kan vasthouden met je handen, trek je het kippenvlees in reepjes uit elkaar. Je kan dit ook doen met twee vorken. Voeg de kippenreepjes toe aan de ketchup-saus en schep goed om.
  • Verhit een antikleefpan en warm de tortilla's 1 voor 1 op in de pan. Of warm ze op in de microgolfoven (verwijder uit de verpakking). Hou warm onder aluminiumfolie. Verhit de arachideolie in de pan en bak de 'pulled chicken' kort aan.
  • Schik de little gem en coleslaw op de tortilla's en schep er de pulled chicken op. Bestrooi met de gemarineerde rode ui en vouw de tortilla's dicht. Serveer meteen.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 1 kippen­bouillonblokje
  • 2 kipfilets
  • 1 little gem
  • 1 wortel
  • ½ appel
  • 1 rode ui
  • 100 g wittekool
  • 30 g rozijnen
  • 2 kl paprika­poeder
  • 4 tortilla's

Uit jouw keuken

  • 1 el arachide­olie
  • 2 kl witte­wijnazijn
  • 2 kl suiker
  • 3 el ketchup
  • 1 kl mosterd
  • 2 el mayonaise
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 780 kcal
  • Koolhydraten 79.58 g
  • Suikers 36.51 g
  • Vetten 27.96 g
  • Verzadigde vetten 6.75 g
  • Eiwitten 44.95 g
  • Vezels 8.22 g

Allergenen Selderij, Gluten, Pinda, Sulfiet, Mosterd, Ei. Kan sporen bevatten van andere allergenen.