Pulled chicken tandoori met rijst

Pulled chicken tandoori met rijst

We geven het toe: 'pulled chicken' is zowat onze ontdekking van het jaar! Heerlijke sappige reepjes kip die je lekker op smaak kan brengen, in dit geval met pittige Indiase tandoorikruiden. Het resultaat mag er wezen! Proef het vooral zelf...

Ingrediënten

Ingredientfoto
kippen­bouillonblokje
Ingredientfoto
kipfilet
Ingredientfoto
jasmijnrijst
Ingredientfoto
ui
Ingredientfoto
courgette
Ingredientfoto
kokosmelk
Ingredientfoto
tandoori kruidenmix
Ingredientfoto
lente-uitje

Bereidingswijze

  • Breng een pot water aan de kook en los er de kippenbouillon in op. Voeg de kipfilets in hun geheel toe en laat ze 10-12 minuten pocheren. Schep dan uit het kookvocht en laat even afkoelen.
  • Kook de rijst: breng per persoon 150 milliliter licht gezouten water aan de kook en voeg de rijst toe. Zet een deksel op de pot en draai het vuur laag. Laat 10-13 minuten zachtjes koken tot alle water opgenomen is en de rijst gaar is. Roer de rijst los met een vork.
  • Snij de ui fijn. Snij de courgette overlangs in vier en dan in plakjes. Verhit de olijfolie in een grote pan en voeg de ui en courgette toe. Laat 7 minuten stoven en voeg dan de kokosmelk, tandoori kruidenmix en cayennepeper (gebruik minder als je niet van pittig houdt) toe. Roer goed om en laat 2 minuten indikken. Dit is de saus.
  • Als de kip genoeg afgekoeld is, zodat je de filets kan vasthouden met je handen, trek je het kippenvlees in reepjes uit elkaar. Je kan dit ook doen met twee vorken. Voeg de kippenreepjes toe aan de saus en schep goed om. Laat nog 3 minuten doorwarmen. Kruid af met peper en zout.
  • Snij de lente-ui in ringetjes. Serveer de rijst met de pulled chicken tandoori en werk af met lente-uitjes.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 1 kippen­bouillonblokje
  • 2 kipfilets
  • 150 g jasmijnrijst
  • 1 ui
  • 1 courgette
  • 200 ml kokosmelk
  • 2 kl tandoori kruidenmix
  • 2 lente-uitjes

Uit jouw keuken

  • 1 el olijfolie
  • ½ kl cayenne­peper
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 797 kcal
  • Koolhydraten 76.83 g
  • Suikers 13.68 g
  • Vetten 31.58 g
  • Verzadigde vetten 20.22 g
  • Eiwitten 45.43 g
  • Vezels 5.63 g

Allergenen Selderij, Gluten, Soja. Kan sporen bevatten van andere allergenen.