Pulled chicken taco's met regenboogsalade en cheddar

Pulled chicken taco's met regenboogsalade en cheddar

'Pulled chicken' is een variatie op het nu immerpopulaire pulled pork. Gelukkig hoeft de kip niet zo lang op te staan als varkensvlees. Het resultaat is een overheerlijke taco gevuld met sappige reepjes kip in een zelfgemaakt barbecuesausje met een gekleurde regenboogsalade met cheddar erbij! Smullen maar!

Ingrediënten

Ingredientfoto
kippen­bouillonblokje
Ingredientfoto
kipfilet
Ingredientfoto
little gem
Ingredientfoto
wortel
Ingredientfoto
tomaat
Ingredientfoto
rode ui
Ingredientfoto
gele paprika
Ingredientfoto
ketchup
Ingredientfoto
paprika­poeder
Ingredientfoto
tortilla
Ingredientfoto
cheddar­kaas

Bereidingswijze

  • Breng een pot water aan de kook en los er de kippenbouillon in op. Voeg de kipfilets in hun geheel toe en laat ze 10-12 minuten pocheren. Schep dan uit het kookvocht en laat afkoelen.
  • Maak de blaadjes los van de little gem en snij ze in fijne reepjes. Schil de wortel en snij in fijne reepjes (julienne, tip: je kan de wortel ook raspen). Snij de tomaat in blokjes. Snij de rode ui in hele fijne halve ringen. Snij de gele paprika in fijne blokjes. Meng alle groenten door elkaar en kruid met peper en zout.
  • Meng de ketchup met de mosterd, wittewijnazijn, suiker, het paprikapoeder en een snuf peper en zout in een kom.
  • Als de kip genoeg afgekoeld is, zodat je de filets kan vasthouden met je handen, trek je het kippenvlees in reepjes uit elkaar. Je kan dit ook doen met twee vorken. Voeg de kippenreepjes toe aan de saus en schep goed om.
  • Verhit een antikleefpan en warm de tortilla's 1 voor 1 op in de pan. Hou warm onder aluminiumfolie. Verhit de arachideolie in de pan en bak de 'pulled chicken' kort aan.
  • Schik de regenbooggroenten op de tortilla's en schep er de pulled chicken op. Bestrooi met cheddarkaas en vouw de tortilla's dubbel. Serveer meteen.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 1 kippen­bouillonblokje
  • 2 kipfilets
  • 1 little gem
  • 1 wortel
  • 1 tomaat
  • ½ rode ui
  • ½ gele paprika
  • 3 el ketchup
  • 1 el paprika­poeder
  • 4 tortilla's
  • 40 g cheddar­kaas

Uit jouw keuken

  • 1 kl mosterd
  • 1 kl witte­wijnazijn
  • 1 kl suiker
  • 1 el arachide­olie
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 668 kcal
  • Koolhydraten 60.66 g
  • Suikers 15.52 g
  • Vetten 22.33 g
  • Verzadigde vetten 9.47 g
  • Eiwitten 49.45 g
  • Vezels 5.79 g

Allergenen Selderij, Gluten, Lactose, Sulfiet. Kan sporen bevatten van andere allergenen.