Pulled chicken taco's met regenboogsalade en cheddar
'Pulled chicken' is een variatie op het nu immerpopulaire pulled pork. Gelukkig hoeft kip niet zo lang te garen dan varkensvlees. Het resultaat is een overheerlijke taco gevuld met sappige reepjes kip in een zelfgemaakt barbecuesausje met een gekleurde regenboogsalade met cheddar erbij! Smullen maar!
Ingrediënten
kippenbouillonblokje
kipfilet
little gem
wortel
tomaat
rode ui
gele paprika
paprikapoeder
tortilla
cheddarkaas
Bereidingswijze
- Breng een pot water aan de kook en los er de kippenbouillon in op. Voeg de kipfilets in hun geheel toe en laat ze 10-12 minuten pocheren. Schep dan uit het kookvocht en laat afkoelen.
- Maak de blaadjes los van de little gem en snij in fijne reepjes. Schil de wortel(en) en snij in fijne reepjes (julienne, tip: je kan de wortel ook raspen). Snij de tomaat in blokjes. Snij de rode ui in hele fijne halve ringen. Snij de gele paprika in fijne blokjes. Meng alle groenten door elkaar en kruid met peper en zout.
- Meng de ketchup met de mosterd, wittewijnazijn, suiker, het paprikapoeder en een snuf peper en zout in een kom.
- Wanneer de kip genoeg afgekoeld is, zodat je de filets kan vasthouden met je handen, trek je het kippenvlees in reepjes uit elkaar. Je kan dit ook doen met twee vorken. Voeg de kippenreepjes toe aan de ketchupsaus en schep goed om.
- Haal de tortilla's uit de verpakking. Warm ze op in de microgolfoven, of leg ze kort 1 voor 1 in een antikleefpan zonder vetstof. Hou warm onder aluminiumfolie. Verhit de arachideolie in de pan en bak de 'pulled chicken' kort aan.
- Schik de regenbooggroenten op de tortilla's en schep er de pulled chicken op. Bestrooi met cheddarkaas en vouw de tortilla's dicht. Serveer meteen.
Ingrediënten voor 2 personen
- 1 kippenbouillonblokje
- 2 kipfilets
- 1 little gem
- 1 wortel
- 1 tomaat
- ½ rode ui
- 1 gele paprika
- 2 kl paprikapoeder
- 4 tortilla's
- 40 g cheddarkaas
Uit jouw keuken
- 1 el arachideolie
- 1 kl wittewijnazijn
- 1 kl mosterd
- 1 kl suiker
- 3 el ketchup
- peper en zout
Voedingswaarden per portie
- Calorieën 682 kcal
- Koolhydraten 63.74 g
- Suikers 18.7 g
- Vetten 22.03 g
- Verzadigde vetten 9.41 g
- Eiwitten 49.92 g
- Vezels 7.13 g
Allergenen Selderij, Gluten, Lactose, Pinda, Sulfiet, Mosterd. Kan sporen bevatten van andere allergenen.